Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"obranom ćemo pokušati parirati"

Izbornik Tunisa i legenda Francuske biranim riječima govorio o Vatrenima: "Jako smo uzbuđeni"

Iz Varaždina se za Dnevnik Nove TV, uoči utakmice Hrvatske i Tunisa, javio reporter Stipe Antonijević.

Galerija Alain Giresse (Foto: AFP) Stipe Antonijević za Dnevnik Nove TV

Studijska emisija s atraktivnim analizama igre i taktika, u kojoj će Saša Lugonjić ugostiti bivše nogometaše Matu Bilića i Marija Carevića, započinje u 20:15.

Uoči prijateljske utakmice Hrvatske i Tunisa u Varaždinu, s mjesta gdje će se susret odigrati javio se reporter Dnevnika Nove TV Stipe Antonijević.

Reprezentacija Tunisa već je stigla u Varaždin, odradila je trening, ali ne na stadionu gdje će se igrati utakmica. 

"Tunižani se pripremaju u Sv. Martinu na Muri, na terenu četvrtoligaša Poleta." 

Tunis je 28. reprezentacija svijeta, a najbolji i najskuplji igrač Tunisa je Wahbi Khazri, napadač francuskog Saint-Etiennea. Izbornik je legendarni Alain Giresse, koji je Francusku vodio do prvog velikog naslova, prvaka Europe, 1984. godine.

Tunis je na Svjetskom prvenstvu imao 1:1 protiv Engleske sve do sudačke nadoknade, a onda je Harry Kane zabio za pobjedu. Pokazali su i u pripremnim utakmicama za taj Mundijal da su opasna reprezentacija, a s obzirom da se pripremaju za nastup na Afričkom kupu nacija, ne treba sumnjati da će dati sve od sebe da pobjede Hrvatsku.

Vlado Boban u Dnevniku Nove TV Reporter Nove TV uoči Tunisa otkrio: "Ozljede i umor diktirat će sastav Vatrenih" divider

Tunis je u jeku priprema za Afrički kup nacija koji se igra ovog mjeseca, a Orlovi s Kartage na prvenstvu Crnog Kontinenta igrat će u skupini E zajedno s reprezentacijama Malija, Angole i Mauritanije.

Izbornik Tunisa biranim riječima o Hrvatskoj

Upravo će utakmica protiv svjetskog doprvaka biti jedan od ključnih testova za odabranike francuskog stručnjaka Giressea.

"Uzbuđeni smo što ćemo igrati s Hrvatskom, ipak su oni viceprvaci svijeta i momčad koja igra nogomet na najvišem nivou. Pokušali smo se pripremiti za tako jakog protivnika najbolje što smo mogli. Ne bi čak niti jednog igrača posebno izdvojio iz Hrvatske reprezentacije jer su pokazali da su kao momčad iznimno jaki. Svoju igru ćemo bazirati na obrani te se tako pokušati nositi s Hrvatskom."

Tunis je u dosadašnjih 19 nastupa na afričkom prvenstvu jednom bio prvak, i to 2004. godine, dva puta je bio drugi (1996., 1965.), a jednom treći (1962.).

Izbornik Dalić najavio je kako će svi igrači biti u Varaždinu. Nije bilo masovnih odlazaka iz Osijeka unatoč samom kraju sezone. Dalić želi zadržati kult reprezentacije i svojim će Varaždincima predstaviti jaku momčad predvođenu kapetanom Lukom Modrićem.

Prihod od ulaznica ide u dobrotvorne svrhe

Na dan utakmice na blagajnama stadiona Varteks ulaznice će se prodavati od 10:00 sati do početka utakmice. Prihod od prodaje ulaznice Hrvatski nogometni savez donirat će u humanitarne svrhe.

Ulaznice se prodaju po sljedećim cijenama:

Tribina Zapad - 150 kn
Tribina Istok - 100 kn
Tribina Jug - 50 kn

Ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument.

Izravni prijenos gledajte na Novoj TV i GOL.hr-u već od 20:15, kada počinje specijalna emisija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider