Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
slijedi engleska

Milanović čestitao U-21 Hrvatskoj, sjajni kapetan otkrio dobre vijesti: "Siguran sam u to"

Povijesna prva pobjeda U-21 Hrvatske na europskim smotrama nije promaknula ni predsjedniku Milanoviću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je u 11. pokušaju došla do prve pobjede na europskim prvenstvima do 21 godine. Mladi Vatreni nakon velike drame pobijedili su Švicarsku s 3:2 nakon što su vodili 3:0.

Ovom pobjedom Hrvatska je ostala u igri za prolaz. U posljednjoj utakmici u srijedu igraju protiv Engleske u 18:00.

Igrač utakmice bio je Nikola Moro. Sjajni kapetan zabio je iz penala - nakon što je prethodno odigrao veliku ulogu u akciji koja je do njega dovela - pa je majstorski asistirao Vizingeru za 3:0.

No, velika partija veznjaka moskovskog Dinama imala je neželjen kraj - Moro je morao izaći u 76. minuti zbog ozljede prepona. Ipak, otkrio je da bi trebao biti spreman za Engleze.

gol expired Dani Olmo spasio Španjolce blamaže u sudačkoj nadoknadi, Englezi slavili u Albaniji divider

"Želim čestitati svima koji su nastupili. Siguran sam da će biti sve u redu za sljedeću utakmicu", rekao je nakon utakmice Moro za HRT.

"Kao što smo svi primijetili, u prvoj utakmici morali smo više. Mi smo to znali, zainatili smo se i pokušali dokazati sami sebi da smo kvalitetni. Ova utakmica bila nam je kao finale SP-a. Zabili smo golove i stvarali šanse do zadnjih 10-15 minuta kada se uvukla nervoza. Kada čuvaš rezultat i pokušaš se obraniti, onda to tako bude, ali hvala Bogu, prva pobjeda na Euru je tu", dodao je.

Marko Šepat Posljednje informacije iz kampa Vatrenih: Neki igrači nisu trenirali, neki ranije otišli. Atmosfera sve bolja divider

Dobre vijesti otkrio je i izbornik Igor Bišćan, koji je najavio mogući povratak Lovre Majera, Dinamova playmakera koji je danas dobio poštedu zbog ozljede. 

Mladim reprezentativcima čestitao je i Zoran Milanović, predsjednik koji u posljednje vrijeme podiže puno prašine svojim objavama na Facebooku.

"Bravo našim dečkima i Igoru Bišćanu za pobjedu nad Švicarskom na UEFA U21 u Kopru. Nekolicinu mladića dobro poznajem još iz vremena kada su bili ‘zagići’ i ‘limači’, na igralištima Kustošije, Maksimira, Veslačke, Hrvatskog Dragovoljca i starog Ante Rajčića te danas opožarenog Jelenovca...
Lijepo je gledati u što su izrasli", napisao je.

 

Bravo našim dečkima i Igoru Bišćanu za pobjedu nad Švicarskom na UEFA U21 u Kopru. Nekolicinu mladića dobro poznajem još...

Objavljuje Zoran MilanovićNedjelja, 28. ožujka 2021.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider