Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Šarena momčad

Postava Vatrenih za dvoboj s Danskom: Dalić daje šansu rezervama, je li moguće veliko iznenađenje?

Hrvatska reprezentacija večeras igra protiv Danske u Kopenhagenu u 3. kolu Lige nacija…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Polovica ludog ritma Vatrenih od četiri utakmice Lige nacija u 11 dana je iza nas. Večeras od 20:45 Hrvatska gostuje u Danskoj, a u ponedjeljak u Francuskoj. Prijenos je na Novoj TV i gol.hr-u, a specijalna emisija već od 20 sati.

Tko će u prvih 11 Vatrenih istrčati večeras na Parkenu? Pitanje za milijun dolara.

Ni izbornik Dalić to sinoć nije znao, a teško da mu se bitnije iskristalizirala situacija do jutra. Možda je tek oko podneva izbistrio misli.

Problem na lijevom boku

Prema onom što je Dalić izjavio na press-konferenciji, jedino je sigurno da Sosa neće biti u postavi.

Izbornik je istakao da je i Barišić pod upitnikom, što znači da Vatreni potencijalno imaju veliki problem na lijevoj strani.

Je li moguće da će na lijevog bočnog netko od dešnjaka!? Možda Juranović, za kojeg se pretpostavlja da bi to mogao odigrati, a onda bi desno otišao Stanišić ili Vrsaljko. To bi bilo jako veliko iznenađenje, ali ima i takvih spekulacija koje nisu nemoguće s obzirom na to kakve su okolnosti.

gol expired Barci bi se oklijevanje moglo obiti o glavu: Liverpool želi preoteti čudo od djeteta divider

Za stoperske pozicije konkuriraju Vida, Erlić, Šutalo i Ćaleta-Car. Vida i Erlić dobro su se slagali protiv Francuske, možda izbornik to neće dirati. Ili će se ipak odlučiti za Šutala i Ćaleta-Cara, a prvu dvojicu sačuvat će za Francusku?

U veznom redu također će biti promjena.

"Možda ćemo nekog poštedjeti", neodređeno je poručio Dalić u zadnjoj izjavi.

Znači li to da će dvojica ili možda jedan od senatora ipak biti u postavi? Izvesti na teren potpuno rezervnu momčad protiv jako dobre Danske možda bi bilo preopasno. Dalić jest najavio promjene, ali ništa nije precizirao, pa je sve to relativno.

Rezervna postava

Vezni red najveća je snaga hrvatske reprezentacije i oko njega se sve vrti. Brozović ima najveće fizičke kapacitete, on tri utakmice u nizu može bez problema odigrati.

Modrić je igrao protiv Francuske, ali nije otpočetka krenuo protiv Austrije. Međutim, u međuvremenu je letio za Madrid i nije odradio pošteni trening.

gol expired VIDEO Prije 15 godina Messi je zabio svoju "Božju ruku", no Barcelona je ostala bez titule u samo 18 sekundi divider

Možda Dalić ovaj put poštedi samo Kovačića ako se ne odluči za potpuno novi srednji red, što bi se moglo naslutiti prema tonu njegovih izjava. Izgleda da će prvotimce sačuvati za dvoboj s Francuskom, no to nije ziher.

Dosta je vjerojatno da će Pašalić krenuti od prve minute, a ako Dalić započne s rezervnim veznjacima, u vezi bi još mogli biti Sučić i Jakić. možda i Ivanušec. Majer će vjerojatno dobiti odmor.

Prilično je izvjesno da će Oršić biti na lijevom krilu, a vjerojatno i Vlašić na desnom. Sučić i Vlašić mogli bi zamijeniti mjesta. Ako zajedno budu u postavi, vjerojatno će se rotirati tijekom utakmice.

Kramarić u vršku napada

U sredinu napada mogao bi Kramarić, no moguće je da se Dalić odluči za pokretljivijeg i borbenijeg Budimira jer će Vatrenima protiv rastrčanih i agresivnih Danaca trebati puno energije na travnjaku kako bi im adekvatno odgovorili.

Nije nemoguće ni da se Dalić odluči zaigrati s trojicom stopera, pogotovo ako Barišić ne bude spreman. U tom slučaju lijevu bočno-krilnu stranu mogao bi pokriti Oršić.

gol expired Teška drama na Camp Nouu: Barcelona u šok-sobi, veliku zvijezdu prodaje engleskom divu divider

Opcija je jako puno i doista je teško predvidjeti za koju će se izbornik odlučiti. Pitanje je tko je koliko svjež i spreman, a to zna samo izbornik. Formacija će vjerojatno biti 4-3-3 ili 4-2-3-1. Ovi sustavi lako se transformiraju tijekom utakmice i to nije presudno.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti reakcija momčadi i hoće li nadolazeće snage opravdati povjerenje.    

Moguća postava Vatrenih za Dansku:

Livaković - Stanišić, Erlić, Vida (Šutalo), Barišić (Juranović) - Jakić, Sučić, Pašalić - Vlašić, Kramarić, Oršić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX