Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Kao i u Moskvi...

Pogledajte golove s lude utakmice Francuska - Hrvatska: Palo ih je čak šest!

Vatreni su nakon poraza od Portugala otišli na megdan aktualnim svjetskim prvacima Francuzima.

Drugu utakmicu u ovom izdanju Lige nacija hrvatska nogometna reprezentacija igrala je u gostima protiv Francuske i izgubila sa 4:2.

U svojevrsnoj reprizi finala Svjetskog prvenstva iz Rusije prvi pogodak smo vidjeli u 17. minuti i to u mreži Francuza. Korner su imali Vatreni, izveo ga je Marcelo Brozović, lopta je nakon skoka išla na volej Dejanu Lovrenu koji je napravio lažnjak, namjestio se na ljevicu i neobranjivo pogodio suprotni kut vratara Huga Llorisa.

gol expired Hrvatska doživjela novi poraz: Francuzi nam kao i u finalu SP-a opet zabili četiri pogotka divider

Mislili smo da će Vatreni s vodstvom otići na odmor jer dugo se činilo da će tako zaista i biti, ali onda su su Francuzi u završnici prvog dijela postigli dva pogotka i izveli potpuni preokret.

Prvo je u 43. minuti Antoine Griezmann udarcem iz blizine okrunio sjajnu, najbolju akciju Francuza na utakmici. Nekoliko je igrača sudjelovalo u svemu tome, brzim dodavanjima su izbacili hrvatsku obranu iz ravnoteže i u konačnici je Anthony Martial asistirao Griezmannu koji nije imao težak posao.

Griezmannov pogodak za 1:1

I onda, kada se već ušlo u sudačku nadoknadu prvog dijela, Wissam Ben Yedder je s desne strane ubacio za Martiala koji je s nekih osam-devet metara pucao i pogodio stativu, a lopta se od okvira gola odbila u leđa Dominika Livakovića i natrag u gol. Pravila su jasna, ovaj pogodak se neće pisati Martialu već kao autogol Livakovića...

Autogol Livakovića za 2:1

Nakon 10 minuta igre u drugom poluvremenu Hrvatska je izjednačila i to preko igrača koji je ušao na poluvremenu - Josipa Brekala. Fantastično ga je poslužio Mateo Kovačić, bila je to briljantna lopta u prostor preko pola terena, Brekalo je s njom ušao u prostor i tamo pokraj trojice francuskih igrača se nekako snašao, otvorio si prostor i udarcem lijevom nogom matirao Llorisa.

Slalom Brekala za 2:2

Nažalost, točno 10 minuta je rezultat bio pozitivan za našu reprezentaciju. Korner je izveo Griezmann, a Dayot Upamecano je u duelu pobjegao Lovrenu i glavom pogodio za 3:2. Šteta...

3:2 za Francusku

Ritam da pogodak pada svakih otprilike 10 minuta nastavio se i u 75. minuti kada je dosuđen jedanaesterac za Francusku zbog Brozovićeva igranja rukom. Brozović i Lovren su poludjeli, ali je rumunjski sudac Ovidiu Hategan bio ustrajan u svojoj odluci, a Olivier Giroud je namjestio se na šut i poslao Livakovića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Giroud iz penala za 4:2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider