Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
stiže jedno skroz novo ime

Pogledajte analizu Dalićeva popisa: Tko je u najboljoj formi, a koji su najveći minusi

Vatreni će se uskoro okupiti. Ponovno ih čeka trostruki program...

Svega 12 dana nakon maksimirskog dvoboja s Francuzima, Zlatko Dalić već je poslao pozivnice za tri utakmice koje našu reprezentaciju čekaju sljedeći mjesec.

Kao i za dvoboje u listopadu, na popisu su 3 identična vratarska imena. Dominik Livaković kao neupitna ''jedinica" te Simon Sluga i Ivo Grbić kao njegove alternative.

Sedmorku u obrani čine Vida, Lovren, Barišić, Ćaleta-Car, Melnjak, Uremović i Bradarić. Jedvaj je skliznuo na pretpoziv jer ove sezone za svoj Bayer nije odigrao niti minute.

Od veznjaka su, kao i za prošlo okupljanje, pozvani Modrić, Kovačić, Brozović, Badelj, Rog, Pašalić i Vlašić, dok ofenzivnu šestorku čine Perišić, Kramarić, Brekalo, Petković, Oršić i Budimir.

Zagrepčanin koji je branio boje Hajduka prvi je put dobio pozivnicu

Osam je imena na pretpozivu. Uz već spomenutog Jedvaja, to su Rebić - koji se tek vraća nakon ozljede u Milanu - potom Kalinić, Škorić, Juranović, Bašić, Čolak, te povratnik na terene nakon preboljene mononukleoze, stoper Wolfsburga Marin Pongračić.

gol expired Dominacija Nikole Vlašića: Odigrao fantastičnu utakmicu, sam je razmontirao protivnika divider

Jedini od svih koji je prvi put pozvan u nacionalnu vrstu je veznjak Bordeauxa Toma Bašić, 23-ogodišnji Zagrepčanin, bivši igrač Hajduka, koji je u ljeto 2018. otišao u Francusku. I sjajno se snašao. Za Žirondince igra redovito, na poziciji jednog od dvojice središnjih veznjaka u formaciji 4-2-3-1, u kojoj uglavnom igraju i Vatreni.

Najveći pojedinačni plusevi u Dalićevoj vrsti nakon povratka u klubove su kapetan Luka Modrić i vratar Dominik Livaković. Modrić je u posljednjih šest dana postigao dva fantastična pogotka, u Ligi prvaka protiv Šahtara i u subotnjem El Clasicu na Camp Nou. Livaković je sjajnu formu potvrdio obranom jedanaesterca na startu Europske lige protiv Feyenoorda.

Trostruki program: Sve utakmice uživo na gol.hr-u i Novoj TV

Minusi su svakako pozitivni testovi na koronavirus Kramarića, Brekala i Budimira zbog kojih su sva trojica izvan svojih momčadi. Značajan minus u kontekstu utakmice protiv Švedske je i izostanak Dejana Lovrena, koji zbog žutih kartona preskače gostovanje na sjeveru.

gol expired Otišao je najdominantniji, ali ne i najveći MMA borac: Presjek nevjerojatne karijere Khabiba Abdulmanapovića Nurmagomedova divider

Vatreni će u studenom, kao i u listopadu, imati trostruki program. S tim da će između prve i posljednje utakmice biti još jedan dan manje.

11. studenog u prijateljskoj utakmici gostujemo kod Turske u Istanbulu, a tri dana kasnije čeka nas vjerojatno odlučujuća utakmica za ostanak u elitnom razredu Lige nacija, gostovanje kod Šveđana. 17. studenog na Poljudu, u posljednjoj utakmici Lige nacija, dočekujemo Portugal.

Sve ove utakmice moći ćete pratiti u izravnim prijenosima na gol.hr-u i Novoj TV.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider