Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
osam pretpoziva

Dalić objavio popis: Ispao standardni igrač Hrvatske, pretpozive dobila čak tri bivša hajdukovca

Nikad više Dalićevih pretpoziva za reprezentaciju Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača za utakmice protiv Turske (prijateljska) i dva dvoboja u Ligi nacija protiv Švedske i Portugala.

Sve utakmice Hrvatske možete pratiti uživo na Novoj TV i gol.hr-u.

Dalić je malo iznenadio s popisom jer na njemu nema Tina Jedvaja, koji je dugi niz godina na popisu pozvanih, a ovaj se put smjestio na listu igrača s pretpozivima.

"Pratit ćemo pozorno stanje svih igrača u naredna dva tjedna i pravovremeno reagirati odnosno aktivirati neke pretpozive ovisno o situaciji. Priželjkujem da svi pozvani igrači budu zdravi kako bismo u što boljoj poziciji dočekali posljednje ovogodišnje utakmice i na zadovoljavajući način okončali natjecanje u Ligi nacija", izjavio je Dalić nakon objave popisa.

Reprezentacija će se okupiti 9. studenoga u Istanbulu, a dan nakon utakmice s Turskom putuje u Stockholm. Vatreni će u Split putovati odmah nakon susreta sa Švedskom.

Na popisu se nalaze čak trojica lijevih bekova, dok je na desnom jedino Uremović. Dalić na desnom beku kao opciju vidi i Josipa Juranovića, koji je nedavno napustio Hajduk i potpisao za Legiju iz Varšave. Osim Juranovića, pretpozive su dobila još dva bivša igrača Hajduka, a to su Lovre Kalinić i Toma Bašić, koji igra standardno u dresu Bordeauxa.

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Francuska

Rebić se prvi put kod Dalića nalazi na pretpozivu jer se tek vraća nakon ozljede ruke i njegov je nastup upitan. Na popisu pretpoziva je i Marin Pongrančić, stoper Wolfsburga koji je jedan od glavnih igrača njemačkog kluba, ali i on se tek vraća nakon mononukleoze. Dalić silno želi vidjeti Pongrančića kao opciju u dresu Hrvatske, a mladi stoper već se dokazao u Bundesligi. 

Vratari: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir

Pretpozivi: Ante Rebić, Tin Jedvaj, Lovre Kalinić, Mile Škorić, Josip Juranović, Toma Bašić, Antonio Mirko Čolak, Marin Pongračić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider