Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Održan sastanak u Splitu

Pao veliki dogovor: HNS će postaviti novi travnjak na Poljud, a stižu i Vatreni

Lukša Jakobušić i Marijan Kustić obratili su se medijima poslije održanog sastanka na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Poljudu je održan sastanak između predstavnika Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza na temu promjene travnjaka na glavnom terenu poljudskog stadiona.

Da će se ići u promjenu glavnog travnjaka na Poljudu, utanačeno je još prije nekoliko tjedana na sastanku između predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića i predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Na današnji sastanak, koji je bio operativne prirode, kao predstavnik HNS-a došao je izvršni direktor Marijan Kustić, a on i Jakobušić su se poslije sat i pol razgovora spustili u tematski park koji se gradi na Poljudu te dali izjavu za medije.

Jakobušić: Čim završi prvenstvo - krećemo

"Naš zajednički zaključak je da nije moguće do 30. siječnja (Hajduk tada igra prvu domaću utakmicu u nastavku sezone, nap.a.) napraviti travnjak. Postojala je opcija da krenemo u siječnju i travnjak bi bio gotov do ožujka, međutim mi u veljači imamo rođendan kluba i utakmicu s Dinamom na Poljudu. Stoga je odlučeno da u svibnju, čim završi prvenstvo, počinju radovi na novom travnjaku", izjavio je predsjednik Hajduka.

Travnjak koji se trenutačno nalazi na glavnom terenu poljudskog stadiona najlošiji je u cijeloj Hrvatski Telekom Prvoj ligi, nalazi se zbilja u katastrofalnom stanju i nužno je promijeniti ga. No ipak neće ići na otpad.

"Imamo dogovor s drugoligašem Croatijom iz Zmijavaca. Koliko god nama travnjak bio loš, toliko će njima biti dobar", rekao je Jakobušić.

Kustić: Cijena će biti oko četiri milijuna kuna

Marijan Kustić zahvalio je Jakobušiću na prijemu i kazao:

"Sretan sam i zadovoljan s dogovorom. U realizaciju hibridnog travnjaka idemo u svibnju, a prije toga treba napraviti određene radnje kako bi se stadion pripremio. Početkom siječnja bit će potpisan ugovor između HNS-a i Hajduka, a travnjak će financirati HNS. Što se tiče cijene, ona će iznositi oko četiri milijuna kuna. Nositelj pripremnih radova bit će Hajduk, on će napraviti prvi korak projekta i troškovnik."

Na tom novom travnjaku jednu će utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odigrati i hrvatska reprezentacija, otkrio je Kustić.

"Doći ćemo sigurno, a vidjet ćemo koja će to utakmica biti. Mi želimo da hrvatska reprezentacija igra svugdje gdje postoje uvjeti", zaključio je izvršni direktor HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider