Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
pripreme za euro

Oršić na sasvim drugoj poziciji na Euru? "Ako bude potrebno, ja sam spreman"

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić trenutno u Rovinju radi s grupom od jedanaest igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač zagrebačkog Dinama Mislav Oršić, koji je u Rovinju na pripremama reprezentacije za Euro 2020., istaknuo je u srijedu da jedva čeka da se svi okupe i počnu pripreme, a kasnije i utakmice.

"Zdravstveno stanje je dobro, nakon finala kupa dobili smo nekoliko dana odmora i spreman sam za dalje. Lijepo je ponovno biti u reprezentaciji, čekaju nas velike utakmice i mislim da će svi doći spremni i koncentrirani. Meni je to prvo veliko natjecanje s reprezentacijom i to mi puno znači. Jedva čekam da počnu pripreme, a kasnije i utakmice", izjavio je Oršić.

gol expired Legenda Vatrenih otvoreno o sukobima s Mamićem i teškoj traumi u Dinamu: "Jedna od najbolnijih situacija u životu" divider

Na upit da li mu je draže igrati na lijevom ili desnom boku, Oršić je kazao: "Svi krilni igrači pretežito igraju na lijevoj strani i velika je konkurencija. No, netko će to morati odraditi. Ako će biti potrebno ja sam spreman iskoristiti svoju minutažu, a kolika će ona biti o tome će odlučiti izbornik, a na meni je da budem maksimalno spreman".

Napomenuo je da je stigao na pripreme pun samopouzdanja: "Kad igraš dobro u klubu onda dolaziš s više samopouzdanja, ove sezone puno se trofeja osvojilo i vjerujem da će svi doći puni samopouzdanja i motiva da se napravi veliki rezultat. Naravno da bih volio postići pogodak na Euru. Svatko tko igra nogomet sanja jednog dana postići pogodak za svoju državu na velikom natjecanju, pa tako i ja".

gol expired Juvetnus neće produžiti ugovor s direktorom koji je potjerao Mandžukića: "Došlo je vrijeme za rastanak" divider

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić trenutno u Rovinju radi s grupom od jedanaest igrača. U srijedu stižu još Pašalić i Vrsaljko, a ostali u petak. Kovačić stiže nakon finala Lige prvaka, a trojica iz mlade reprezentacije (Bradarić, Gvardiol i Ivanušec) dolaze 4. lipnja.

"Teško je reći dokle ćemo dogurati, ali prvi korak je da prođemo skupinu. Ako ćemo svi biti na sto posto, ići na svaki duel, onda možemo daleko stići", zaključio je Oršić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider