Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prijeti kaos

Novi veliki problemi s Covidom na Svjetskom rukometnom prvenstvu: Otkazana utakmica Njemačke!

Utakmica Njemačka – Zelenortski otoci je otkazana zbog Covida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su zbog prevelikog broja zaraženih rukometaša tik pred početak Svjetskog rukometnog prvenstva  turnir morali otkazati Češka i SAD, još jedna reprezentacija ima velikih problema s Covid pozitivnim igračima.

Reprezentacija Zelenortskih otoka imala je problema sa zaraženih igračima još i prije početka prvenstva, no kada su ostali na samo devet zdravih igrača IHF je odlučio otkazati utakmicu protiv Njemačke koja se trebala igrati danas u 18 sati.

gol expired Debitira za Hrvatsku tek s 34 godine, a mogao je birati između čak četiri reprezentacije divider

Prema pravilima, svaka reprezentacija mora imati najmanje deset igrača s negativnim testom, a testira se svaki dan, pa je utakmica registrirana 10:0 za Njemačku.

Nijemci su se tako plasirali u drugi krug jer su u prvom dvoboju nadigrali Urugvaj s 43-14.

Afrička reprezentacija zasad ostaje u Egiptu, jer bi za utakmicu protiv Urugvaja jedan igrač trebao imati negativan test pa će imati dovoljno za nastup, tvrdi IHF.

No zbog svakodnevnih testiranja pitanje je hoće li uspjeti skupiti desetoricu negativnih za utorak zbog čega im je IHF dopustio da pozovu nove igrače i naknadno ih priključe reprezentaciji.

Prema pravilima, reprezentacija se izbacuje s prvenstva tek nakon tri (?!) propuštene utakmice.

Zelenortski Otoci po prvi puta nastupaju na svjetskim prvenstvima, a u premijernoj utakmici su izgubili od Mađarske (27-34).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider