Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vruća tema

Novi stadion u Zagrebu ili bolji tereni? "Poljud je prekrasan, samo da se malo uloži"

Predsjednik HNS-a Davor Šuker ponovno je pokrenuo temu izgradnje nacionalnog stadiona…

Polaganje vijenaca na Poljudu preminulim članovima Torcide (Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Nakon jučerašnje utakmice, oduševljen atmosferom i izgledom Wembleyja, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker ponovno je na stol stavio temu izgradnje nacionalnog stadiona.

No, Englezi su željeli prodati Wembley i ulagati u niželigaške terene, a Marijan Kustić, direktor infrastrukture i natjecanja u HNS-u, slaže se da je ulaganje u terene pravi put i objašnjava - nacionalni stadion neće se graditi ako će i dalje postojati Maksimir.

I dok je Kramarić doveo sjajne hrvatske navijače u trans na Wembleyju, Davor Šuker je gledao predivno zdanje vrijedno više od milijardu eura. I razmišljao o nečemu sličnom u Hrvatskoj.

„Ono što me muči kada vidim ovakve prekrasne stadione jest to da kada bi mi imali ovakvu infrastrukturu, bilo bi još više rezultata i igrača. Lagano bi mogli reći da ćemo biti tamo i proći, recimo, do polufinala“, kazao je Šuker.

Englezi željeli prodati Wembley

No Upravo su Englezi zaključili da trebaju prodati Wembley, zbog minusa u blagajni, i novce uložiti u niželigaške terene. Ponudu od 680 milijuna eura poslao je Fulham. Ponuda je, zasad, odbijena. No Englezi koji imaju top nacionalni stadion ispred njega stavljaju izgradnju terena.

Je li to možda alternativna ideja?
„Koja alternativna ideja? Nisi mi dobro postavio pitanje“, odgovorio je predsjednika HNS-a.

Englezi su studijom utvrdili da je većina njihovih niželigaških terena u lošem stanju. Zbog toga su razmišljali o prodaji Wembleyja, jer smatraju da treba uložiti novac u terene, a ja vas to pitam zbog stanja terena koji su loši u Hrvatskoj. Je li to važnije od nacionalnog stadiona?

„Nemoj tako. Jesmo li došli do te razine? Gdje je hrvatski, a gdje je engleski nogomet?“, uzvratio je Šuker.

Bandić: "Hrvatskoj je potreban nacionalni stadion"

A baš direktor natjecanja i infrastrukture HNS-a Marijan Kustić ističe kako su prvoligaški tereni, u koje je HNS uložio 40 milijuna kuna ove godine, donijeli ploda.

„Dobili smo kvalitetnije i brže utakmice te statistički podatak da se na novim travnjacima igra 8 minuta više aktivne igre nego do sada“, objašnjava Kustić.

Milan Bandić se danas na tu temu osvrnuo priopćenjem. I dalje želi stadion, ali ohladio se od nogometnog kampa.

„Hrvatskoj je potreban nacionalni stadion, a logika govori da je Zagreb idealno mjesto, pogotovo uz vrlo kvalitetnu ponudu Grada Zagreba. Ponuda je i dalje na stolu, a sada je na ostalim partnerima da se u zajedničkim razgovorima i analizama dođe do optimalnog rješenja. Partneri su i HNS i Vlada RH, a zahvaljujući velikom uspjehu Vatrenih i svemu što taj uspjeh prati i što on znači, naša javnost, pogotovo ona sportska i nogometna, sigurno će pozdraviti svaki korak u tome pravcu. Jedino ne bih želio da se ponovi negativno iskustvo vezano uz projekt nogometnog kampa na Sveticama“, kazao je gradonačelnik Zagreba.

Kustić: Poljud je prekrasan, samo malo da se uloži

Kustić pak ističe, ako će se graditi stadion, onda nema smisla da postoji i Maksimir.
„Ako Grad Zagreb stoji iza nas, onda smo sretni zbog toga. No, ja bih izbacio ovo izgradnja 'nacionalnog stadiona', ajmo reći da je potreban stadion.“

Uz bolju infrastrukturu terena i obnovu stadiona Vatreni bi zapravo imali u svakom gradu dobre uvjete za igranje.
„U Rijeci ga imamo, u Splitu je Poljud. Samo da se još malo uloži sredstava, to je prekrasan stadion. Hrvatska seniorska reprezentacija, ali i sve ostale selekcije će igrati diljem Hrvatske. Mislim da je to interes svima“, zaključio je Kustić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider