Nikola Vlašić jedan je od velikih dobitaka hrvatske reprezentacije u ovim kvalifikacijama. Veznjak moskovskog CSKA-a opet je bio na visini zadatka kada je bilo najpotrebnije, pokrenuo je preokret protiv Slovačke sjajnim golom za 1:1.

‘’Na poluvremenu smo gubili 0:1, ali znali smo da smo kvalitetnija momčad i da ćemo okrenuti utakmicu’’, rekao je za Novu TV nakon utakmice.

Čini se da nije bilo panike u hrvatskim redovima.

"Odličan osjećaj, nisam se nikad plasirao na nešto"

‘’Nije bilo panike, izbornik je rekao da nastavimo i da ćemo okrenuti.’’

Euro će biti prvo veliko natjecanje za Nikolu Vlašića.

‘’Odličan osjećaj, nikad nisam se plasirao na nešto. Baš odličan osjećaj, mislim da je ovo velika stvar, zahvalio bih se svima od stožera do suigrača.’’

"Vjerujem u sebe, pokušavam iskoristiti svaku utakmicu i svaku minutu"

Vlašić se nametnuo kao predvodnik novog vala Vatrenih.

‘’Vjerujem u sebe, svaku utakmicu i minutu pokušavam iskoristiti na najbolji način. Izbornik vjeruje u mene što pokazuje i to što sam igrao ovu veliku utakmicu. Spoj mladosti i velikih igrača je sjajna kombinacija’’, rekao je.

Nikola Vlašić zabio za 1:1

''Zadovoljan sam u prvom poluvremenu smo imali dobre kombinacije i prilike, ali nismo zabili, oni su zabili, ali vidjeli smo da nisu ništa posebno i da ih kontroliramo, u drugom poluvremenu smo zabili zgoditke'', dodao je u mix-zoni nakon utakmice.

Nije bilo lako u kvalifikacijama.

"Nije, kad bi imali drugu utakmicu u ciklusu, kiksali smo protiv Azerbajdžana i Walesa, mogli smo to i prije riješiti, ali najbitnije je da idemo na Euro", zaključio je.

Vlašić nakon Slovačke

Debi na velikim natjecanjima trebao bi upisati i vratar Dominik Livaković, koji ima srebro iz Rusije kao rezervni vratar, a nakon Mundijala izrastao je u pouzdanog prvog čuvara hrvatske mreže.

Livaković: "Bili smo jako smireni u svlačionici"

‘’Da, ponosan sam što igram s ovakvom ekipom i ponoisan sam na sve što smo napravili’’, rekao je nakon utakmice.

Hrvatska je dobro počela, pa doživjela šok.

‘’Nije bilo panike, bili smo jako smireni u svlačionici i to smo pokazali u drugom poluvremenu, vjerovali smo da možemo okrenuti. To je mentalna snaga ove reprezentacije, imamo iskusne igrače poput Luke i Broza."

Anketa

Što može Hrvatska na Euru?

  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

Livaković je prvi put u reprezentaciji čuvao gol u suradnji sa suigračima iz Dinama Dinom Perićem i Dujom Ćaletom-Carom.

‘’Jako sam zadovoljan, znam i Perića i Duju iz u-21 reprezentacije. Čim smo vidjeli sastav znali smo da neće biti problema. A Petko je stvarno top, ali nemojte mu to reći, ha-ha’’, raspoložen je bio Livaković.

Dominik Livaković nakon utakmice