Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
hrabar potez izbornika

Dalić sprema iznenađenje za Englesku: Mladi lav od prve minute umjesto Rakitića?

Dalić sprema iznenađenje za Garetha Southgatea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveća dilema Zlatka Dalića uoči odlučujuće utakmice Lige nacija između Engleske i Hrvatske na Wembleyju vezana uz mjesto u srcu veznog reda.

Ivan Rakitić je otpao zbog ozljede, dok je Mateo Kovačić propustio posljednji trening. Tako su kao najozbiljniji kandidati za mjesto u prvih 11 ostali iskusni Milan Badelj i mladi Nikola Vlašić.

Prema posljednjim informacijama iz Londona, upravo bi 21-godišnji Vlašić trebao zauzeti mjesto u prvih 11 na Wembleyju. Radi se o igraču koji je dosad skupio svega tri nastupa za A reprezentaciju, ali ove je sezone u sjajnoj formi i izgledao kao vrlo realna Dalićeva opcija.

Vlašić je ove sezone stigao na posudbu u moskovski CSKA u kojem briljira, a posebno se istaknuo golom za rušenje velikog Reala u Ligi prvaka. U Rusiji Vlašić igra na poziciji centralnog i ofenzivnog veznog, a i sam priznaje da se najbolje snalazi na tim pozicijama.

Upravo to je ono što treba Daliću – Milan Badelj je ipak više povučeni, zadnji vezni, a tu poziciju čvrsto drži Marcelo Brozović. Naravno, nije nemoguće ni da se Brozović pomakne naprijed, a na zadnjeg veznog uskoči Badelj.

Službeni sastavi trebali bi biti poznati oko sat i pol prije utakmice koja se igra od 15:00 uz izravni prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u.

Očekivana postava: Kalinić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić - Brozović, Modrić, Vlašić - Rebić, Kramarić, Perišić

 

Hoće li nakon Španjolske Hrvatska pobijediti i Englesku (nedjelja, 15:00)?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider