Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dinamični dvojac

Nerazdvojni od Kustošije do mlade reprezentacije: "Nakon toliko godina logično je da uvijek znamo gdje je onaj drugi na terenu"

Uoči odlaska u Azerbajdžan, napadački dvojac reprezentacije, a ujedno i najbolji prijatelji Lukas Kačavenda i Roko Šimić, uvjereni su u nastavak pozitivnog niza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija odlično je krenula u kvalifikacije za nastup na Europskom prvenstvu 2023. godine u Gruziji i Rumunjskoj, u prva tri nastupa ostvarila je tri pobjede, a u utorak ju očekuje novi ispit, gostovanje u Azerbajdžanu.

Uoči odlaska u Azerbajdžan, napadački dvojac reprezentacije, a ujedno i najbolji prijatelji Lukas Kačavenda i Roko Šimić, uvjereni su u nastavak pozitivnog niza.

"Dosta smo kvalitetniji od njih, ali svako gostovanje nosi svoje zamke i sigurno neće biti lako. Ako u utakmicu uđemo kako trebamo, dobit ćemo", kazao je napadač zagrebačke Lokomotive Kačavenda.

Od Kuste do mlade repke

Upitan o svom odnosu s dugogodišnjim suigračem kako u klubovima, tako i reprezentaciji Rokom Šimićem Kačavenda je odgovorio:

"Roko i ja smo počeli zajedno igrati još u Kustošiji i tada smo bili nerazdvojni. Kasnije smo se ponovno našli zajedno u Lokomotivi i već sedam-osam godina igramo zajedno i najbolji smo prijatelji. Nakon toliko godina logično je da u svakom trenutku znamo gdje se onaj drugi nalazi na terenu".

gol expired Real bacio oči na "hrvatskog Haalanda", a njegovi reagirali novim ugovorom, iako je stari potpisao prije samo četiri mjeseca divider

Slično razmišlja i napadač austrijskog Salzburga trenutačno na posudbi u Lieferingu Roko Šimić:

"Neće biti lagano protiv Azerbajdžana, ali ako ćemo mi biti pravi, kao što smo bili protiv Norveške, onda ćemo odnijet sva tri boda".

Šimić nastavio nizati golove

Šimić je i u utakmici protiv Norveške u petak nastavio nizati pogotke kojih se nadavao ove sezone kako u juniorskoj momčadi Salzburga tako i u dresu Lieferinga.

"Najviše volim pomagati ekipi. Sada zabijam golove, osjećaj je nevjerojatan, ali bez pomoći ekipe to ne bi bilo moguće", skroman je sin bivšeg hrvatskog reprezentativca Darija Šimića koji se također osvrnuo na svoj odnos s Kačavendom:

"Kad sam odlazio u Salzburg, bilo mi je jako teško odvojiti se od Lukasa, ali kada dođem u Zagreb više vremena provodim s njim nego s obitelji".
Hrvatska U21 reprezentacija s devet bodova iz tri susreta trenutačno zauzima drugo mjesto u skupini A, isti broj bodova, ali s utakmicom više ima vodeća Austrija. Slijede Norveška sa šest, Finska s četiri, Azerbajdžan s jedim i Estonija bez bodova.

Izravni plasman u Gruziju i Rumunjsku izborit će pobjednici svih devet skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija, dok će preostalih osam drugoplasiranih u dodatne kvalifikacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider