Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Traži se klasa

Modrić treba odmor: Tko je najbolja zamjena za hrvatskog kapetana?

Modrić je Vatrenima neophodan, ali uskoro navršava 35 godina, i važno mu je dozirati nastupe.

Hrvatska nogometna reprezentacija u novo izdanje Lige nacija ući će bez Luke Modrića. Kapetan se sprema za novu sezonu s Realom, a ta odluka čini se logičnom.

Modrić je Vatrenima neophodan, ali uskoro navršava 35 godina, i važno mu je dozirati nastupe. A, otvara se i prilika nekim drugim igračima da se nametnu.

Njegova posvećenost i želja u nacionalnom dresu nikada nije bila upitna, kvaliteta još manje. No Modrić će propustiti prve dvije utakmice novog izdanja Lige nacija, kako bi u što boljem stanju dočekao novu sezonu u Realu.

gol expired Messi promijenio taktiku i dobio hladan tuš: Čelnici Barcelone šokirali Argentinca divider

Modrić ulazi u posljednju godinu ugovora s madridskim klubom, a želja mu je zaraditi još jedan ugovor.

„Znam da se ovdje vezni ili napadači rijetko zadrže do 35 godina. Ja sam uspio i to mi nije poklonjeno, nego sam zaslužio radom i ponašanjem. Ukoliko Real procijeni da više nisam taj, spreman sam i na tu neželjenu opciju“, kaže hrvatski kapetan i dodaje:

Mate Bilić: Odličan dogovor izbornika i kapetana

„Iako, nadam se da ću srušiti i taj stereotip da se u Realu ne može dočekati kraj karijere u određenim godinama nakon 34.-35. Jako sam se namučio da dođem do Reala, prošao sam svašta i neću se olako odreći tog statusa. Borit ću se na terenu da zaslužim ostanak.“

Stručni komentator Nove TV Mate Bilić smatra Modrićevu odluku potpuno logičnom.

"Pa mislim da je normalno, stvarno odličan dogovor između izbornika i njega, pravi tajming. Prije svega znajući da je drugi dio sezone bio onako nekako nenogometni, da je bila pandemija koronavirusa. Prvenstvo se nastavilo krajem petog mjeseca. Tako da bilo je tu puno utakmica, svaki drugi dan utakmicu, i igraču koji ima 35 godina, odnosno našem lideru, kapetanu, potreban je odmor."

gol expired Veliki hrvatski talent i budućnost Vatrenih među TOP 5 nada Bundeslige: Potpisao pro-ugovor, Olića je oduševio divider

A nakon korona stanke Modrić je bio jedan od najvažnijih na Realovom putu prema španjolskom naslovu, provodeći na terenu više od 72 minute. Odnosno gotovo 10 minuta više nego prije korona stanke. Za Real je u prošloj sezoni upisao 40 nastupa u svim natjecanjima, odigravši ukupno 2631 minutu.

U kvalifikacijama za Euro Modrić je nastupio na svih osam utakmica, te doživio dvije ozljede, protiv Azerbajdžana i Walesa...

Mate Bilić: Pašalić je ozbiljan kandidat za nasljednika Luke Modrića

Sada se njegov izostanak može gledati kao prilika da u jakim, a opet ne presudnim utakmicama, šansu dobiju neka druga imena. Ne zaboravimo da su se u bliskoj prošlosti u jake adute reprezentacije, izostancima Rakitića i Kramarića, prometnuli Nikola Vlašić i Bruno Petković.

"Posebno bi istaknuo Marija Pašalića, jer nakon jedne uspješne sezone u Atalanti nameće se kao stvarno ozbiljan kandidat za nasljednika Luke Modrića. I sigurno s pravom kuca na vrata reprezentacije. Tu je Kovačić, ne smijemo zaboraviti, Badelj isto tako, iako je i on u svojim godinama već... Ali sigurno da mogu dati, ali prije svega istaknuo bi Pašalić", kaže Bilić.

UFC: Aleksandar Rakić vs Anthony Smith Srbijanski nokauter Rakić izdominirao bivšeg izazivača: "Prošli smo pakao u Zagrebu. Moraju me ozbiljno shvatiti" divider

Na sličan način Portugalci su u grupnoj fazi prošle Lige nacija odmarali Ronalda pa ih je na završnom turniru vodio do trofeja. Mate Bilić vjeruje i da Modrić može odvesti Hrvatsku do nove slave, i to na kontinentalnoj smotri iduće godine.

Zaokružiti eru s naslovom prvaka

"Nama je Luka bitan da bude svjež, koncentriran i spreman za reprezentaciju“, kaže Bilić.

"Očekivat ćemo puno na tom Europskom prvenstvu i od Luke Modrića i naše reprezentacije, da probamo zaokružiti tu eru Luke Modrića i s naslovom prvaka, zašto ne?!"

Modrić ima 127 nastupa za Hrvatsku, sedam manje od rekordera Darija Srne. Nema dvojbe kako najveći hrvatski nogometaš u povijesti želi postati i igrač s najviše nastupa za Vatrene.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider