Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
6 od 6

Mladi Vatreni izjednačili rekord Bišćanove generacije, izbornik ponosan: "Stvarno su fenomenalni"

Mladi Vatreni slavili su i na gostovanju kod Austrije 3:1 i tako ostvarili šestu uzastopnu pobjedu u kvalifikacijama u isto toliko utakmica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi Vatreni do 21. godine i dalje briljiraju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023. Slavili su i na gostovanju kod Austrije 3:1 i tako ostvarili šestu uzastopnu pobjedu u kvalifikacijama u isto toliko utakmica

Dovoljno je to za vodeće mjesto skupine, ali i za izjednačenje rekorda koji je do sada držala baš generacija u kojoj je igrao izbornik Bišćan.

Uz podršku malobrojnih, ali glasnih navijača, hrvatska mlada reprezentacija pobijedila je jednog od glavnog konkurenta u skupini i, zanimljivo, izjednačila povijesni rekord baš Bišćanove generacije s kraja 90-ih sa šest uzastopnih pobjeda u kvalifikacijama.

"Što mogu reći? 6 utakmica, 6 pobjeda. Dečki su stvarno fenomenalni, fenomenalna grupa, Od prvog dana, rastu, rade na sebi, na zajedništvu i užitak je bit s njima", kaže Bišćan.

Bila je to utakmica u kojoj je svoj veliki talent ponovno potvrdio Lukas Kačavenda. 18-godišnji veznjak Lokomotive, prekrasnim je pogotkom doveo mlade Vatrene u vodstvo u 14. minuti...

"Pobjeda je najvažnija i sretni smo što smo uzeli nova tri boda."

Na 2:0 povisio je Bartol Franjić nakon ubačaja Luke Sučića u 41. minuti. Sudac je primijetio da je lopta prešla gol-liniju i kapetan je mogao povesti novo slavlje mini Vatrenih...

Hrvatska do velikih 3:0 stiže u 55. minuti nakon što je Marin iznudio kazneni udarac, a Luka Sučić ga pretvorio u pogodak.

No, nakon toga dolazi do većeg pada u igri, pa Austrijanci prvo smanjuju na 1:3 preko Schmida, koji je praktički iskopirao Kačavendu, a potom je Austrija imala više pravih prigoda od Hrvatske.

"Možda smo se malo opustili nakon trećeg gola. Znamo da su odlična ekipa. Možda nisu to u prvom poluvremenu pokazali u nekoj velikoj mjeri, ali vidjeli smo u drugom poluvremenu da mogu bit opasni, ako im to dopustimo. Na svu sreću, nisu zabili taj drugi gol i možemo ići zadovoljni doma", ističe Bartol Franjić.

Ovom pobjedom, Bišćanove trupe odvojile su se od Austrije, te također sačuvali 3 boda prednosti ispred Norvežana. A u ožujku će kvalifikacije nastaviti domaćom utakmicom, baš protiv Austrije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider