Nakon što je kapetanski odveo Hrvatsku na Europsko prvenstvo 2020. godine, Luka Modrić okrenuo se jednoj sasvim drugačijoj obvezi - predstavljanju autobiografije. Vatreni su u Rijeci s 3:1 pobijedili Slovačku i osvojili skupinu E, čime su šesti put od neovisnosti izborili odlazak na europsku smotru.

Luka Modrić bio je najveća zvijezda posljednjeg dana Interlibera na Zagrebačkom Velesajmu. Redovi su se stvarali i dva sata prije negoli je kapetan Vatrenih uopće stigao, a svi su željeli nekoliko stvari - knjigu, potpis, fotografiju, pa čak i zagrljaj.

Modrić je danas predstavio autobiografiju pod nazivom "Moja igra", koja će, ako se po jutru dan poznaje, biti vrlo popularna u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire. U njoj Modrić progovara o prvim nogometnim koracima u svom životu, a sve se završava lanjskom ruskom bajkom s Vatrenima.

S njim je na predstavljanju knjige razgovarao novinar Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

"Bilo je vrlo emotivno raditi na knjizi. Znaš sve što si prošao u životu, ali kada sve staviš na papir i ponovno prođeš kroz sve, bude jako emotivno."

* Najteži trenutak u fazi pisanja knjige?

"Bilo je dosta teških dijelova u knjizi. Priča o djedu bila mi je najteža. On je bio vrlo važna osoba u mom djetinjstvu."

* Najnesretniji trenutak?

"Turska 2008. godine. Jedan od najtežih trenutaka karijere. Ali lani smo to obilato naplatili."

* Očekivanja od Europskog prvenstva iduće godine?

"Ne trebamo stavljati nikakve terete na sebe. Trebamo ići skromno i ponizno na Europsko prvenstvo. Vjerujem da imamo kvalitetu da odigramo važnu ulogu na Euru. Sigurno je da imamo jako dobru ekipu."