Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Jako nam fale navijači"

Lovre Kalinić otkrio što je potrebno za uspjeh na EURO-u: "Imamo top igrače u top klubovima, ali..."

Vratar na posudbi u Hajduku otkrio je što misli o hrvatskom nogometu i šansama reprezentacije na Euro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vratar Lovre Kalinić (31) po treći put zaredom bit će dijelom hrvatske nogometne reprezentacije na nekom velikom natjecanju.

Nakon Europskog prvenstva 2016. u Francuskoj i Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, našao se na popisu putnika i za ovogodišnji Euro 2020. U tome mu je uvelike pomogla činjenica da je drugi dio sezone proveo na posudbi iz Aston Ville u Hajduku.

Dejan Lovren Šokantne vijesti iz Rovinja: Dejan Lovren propušta Europsko prvenstvo? divider

"Da, povratak u Hajduk je bila dobra odluka. To je moj dom, moj klub. Kada sam dolazio situacija je bila dosta teška, ali uspjeli smo u našem cilju i plasirali se u Europu", rekao je hrvatski vratar pa usporedio hrvatsku ligu sada i prije pet godina.

"1. HNL je sada puno kvalitetnija liga, protiv svake momčadi je borba, svi žele igrati, svi igraju natjecateljski", kazao je pa se osvrnuo na sada već bivšeg trenera splitske momčadi Paola Tramezzanija.

"Prvenstveno dobar čovjek, ali i stručnjak. To je pokazao u Hajduku, žao mi je što nećemo više skupa raditi. Želim mu svu sreću", rekao je i otkrio da ga veseli dobra forma hrvatskih golmana.

"Oscilacije u igri reprezentacije ? Morate nešto shvatiti..."

"Hrvatska nikad nije imala problema po tom pitanju, uvijek smo imali kvalitetne vratare, a to je slučaj i u ovom sazivu".

Hrvatska na Europsko prvenstvo dolazi kao svjetski doprvak, a to će biti dodatni motiv za sve suparnike.

"Svjesni smo da su poslije tog uspjeha protiv nas svi motivirani i idu 120 na sat. Prihvatili smo ulogu favorita i ne bježimo od toga", rekao je Kalinić pa objasnio zašto je bilo toliko oscilacija u igri hrvatske reprezentacije u proteklom razdoblju.

"Moramo biti svjesni da je u Rusiji igrala jedna momčad, a da je sad puno novih igrača. Stvara se neka nova krv u reprezentaciji, vjerujem da će svi oni koji su dobili izbornikov poziv to i opravdati", kazao je.

"Znate što nam treba na Europskom prvenstvu?"

Kalinić je dodao i kako se čuje sa suigračima iz Aston Ville koji su u kadru engleske i škotske reprezentacije.

"Čujem se s Jackom Grealishem, Tyroneom Mingsom i Ollieom Watkinsom iz engleske reprezentacije i Johnom McGinnom iz škotske reprezentacije. Oni su isto puni optimizma kao i mi", otkrio je Kalinić pa dodao kako ih zanima samo jedna stvar na Europskom prvenstvu.

"Bez obzira na njihovu snagu, zanima nas samo prolazak skupine. To je naš primarni cilj", rekao je i otkrio što je potrebno da reprezentacija ostvari uspjeh na Europskom prvenstvu.

"Navijači mi jako nedostaju..."

"Naša je snaga zajedništvo, to nas je uvijek krasilo. Uopće ne treba pričati o pojedinačnoj kvaliteti, imamo igrače koji igraju u top klubovima i imaju top karijere. Međutim, u reprezentaciji svi moramo biti za jednoga, tek tada možemo puno", rekao je i dodao kako se teško privikava na utakmice bez publike.

"Nedostaju nam. Na žalost, ovo nenormalno je postalo novo normalno. Teško se priviknuti da nema publike, a navikli smo na njihovu podršku. Jako nam nedostaje dvanaesti igrač s tribine", zaključio je Kalinić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider