Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
novi potop vatrenih

Hrvatska doživjela novi poraz: Francuzi nam kao i u finalu SP-a opet zabili četiri pogotka

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je od Francuske u Parizu s 4:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 2. kola elitnog razreda Lige nacija, hrvatska nogometna reprezentacija je na stadionu Stade de France izgubila od Francuske sa 2-4 upisavši i drugi poraz u skupini nakon što je u petak poražena u Portugalu sa 1-4.

gol expired Pogledajte golove s lude utakmice Francuska - Hrvatska: Palo ih je čak šest! divider

Repriza finala SP-a

U reprizi finala Svjetskog prvenstva Francuska je s 4-2 pobijedila Francusku, a osim istog ishoda utakmice, Francuzi su golove postigli iz penala nakon igranja rukom, autogola...

Hrabra igra Hrvatske nije nagrađena na Stade de Franceu, svjetski prvaci su se opet pokazali iznimno ubojitim kada igraju protiv Hrvatske, no u spektakularnoj utakmici Dalićevi izabranici su pokazali da su ravnopravan suparnik i bitno popravili dojam iz Portugala prije tri dana.

Fantastičan pogodak Lovrena za 1:0

Prema najavama izbornik Zlatko Dalić je promijenio pola momčadi u odnosu na utakmicu s Portugalom, a na Stade de France su utakmicu započela novi braniči Melnjak, Uremović i Čaleta-Car, te Perišić i Brozović. Francuzi su također dosta mijenjali, a svjetski prvaci su u ponedjeljak ostali bez zaraženog Mbappea.

Hrvatska je utakmicu otvorila na posve drugačiji način za razliku od one u Portu. Agresivna, koncentrirana i rastrčana Hrvatska u 43 minute prvog dijela je posve nadigrala svjetske prvake, no onda u samoj završnici primila dva "jeftina" gola.

Hrabar pristup "vatrenih" nagrađen je vodstvom u 16. minuti - nakon kornera je Lovren "okrenuo" Hernandeza i snažnim udarcem s desetak metara iskosa "probio" Lorisa. I nakon vodstva Hrvatska je bila bolja momčad, nadigrala je Francuze i opasno prijetila da postigne i drugi gol. U 33. minuti Kramarić je olako izgubio loptu, uslijedila je kontra, ali udarac Griezmanna brani Livaković.

Gol Griezmanna nakon oldične akcije

U 43. minuti Francuzi su izjednačili malonogometnom akcijom Ben Jedera, Martiala i Griezmann, koji lako s pet metara pogađa mrežu. Nažalost, dvije minute kasnije uslijedio je novi gol Francuza - Ben Jedder je milimetarski proigrao Martiala koji uspijeva u padu nekako zahvatiti loptu i pogađa vratnicu, a potom od Livakovićevih leđa ulazi u gol.

Sjajna lopta Kovačića i slalom Brekala

U 55. minuti Kovačić šalje preciznu dubinsku loptu prema Brekalu, koji okružen dvojicom Francuza pogađa vrata za 2-2. U 65. minuti nakon kornera Francuza "zaspala" je cijela naša obrana, a Upamecano potpuno neometan s pet metara glavom postiže gol.

Livaković u 72. minuti brani udarac Martiala, no u 76. minuti sudac Hategan svira penal zbog igranja rukom Brozovića,a s bijele točke je siguran Giroud. U 89. minuti Vlašić s 18 metara pogađa vratnicu u posljednjoj šansi na utakmici.

Upamecano ugasio nade

Hrvatska tako niti u sedmom pokušaju nije uspjela slaviti protiv Francuske. Bio je to naš peti poraz uz dva neodlučena susreta i 7-17 razliku pogodaka.

U drugom susretu iz ove skupine Portugal je kao gost pobijedio Švedsku sa 2-0, a oba gola zabio je Cristiano Ronaldo (45, 72). Napadač Juventusa je tako stigao do brojke od 101 pogotka za nacionalnu vrstu.

Domaćin je od 44. minute igrao bez isključenog Gustava Svenssona.

Idući nastup Hrvatska će imati 11. listopada u Zagrebu protiv Švedske, a tri dana kasnije na stadionu Maksimir gostovat će i Francuska.

Kako ste doživjeli start Vatrenih u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

FRANCUSKA - HRVATSKA 4-2

Strijelci: 0-1 Lovren (16), 1-1 Griezmann (43), 2-1 Livakovićl (45+1ag), 2-2 Brekalo (55), 3-2 Upamecano (65), 4-2 Giroud (76)

Utakmica se igrala na stadionu Stade de France, a sudio je Hategan iz Rumunjske.

FRANCUSKA: Lloris - Upamecano, Lenglet, Hernandez - Sissoko, Kante (Camavinga, 63), Nzonzi, Mendy - Griezmann (Fekir 80) - Ben Yedder (Giroud, 63), Martial

HRVATSKA Livaković - Uremović (Vida, 57), Lovren, Ćaleta-Car, Melnjak - Kovačić, Brozović, Vlašić - Rebić (Brekalo, 46), Perišić (Pašalić, 66), Kramarić

 

FRANCUSKA - HRVATSKA 4:2

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider