Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
vrlo direktno

Kramarić poslao jasnu poruku Daliću što očekuje i gdje želi igrati: ''To zna svaka baka sa sela''

Andrej Kramarić želi igrati u prvih 11 Hrvatske na Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Zlatko Dalić jučer je pred skorašnji početak Eura 2020 dobio dvije nove brige. Jedna je takozvana slatka briga i poznata od prije, a druga je nevjerojatan rasplet vezan za kamp reprezentacije u St. Andrewsu koji je trebao baza našim nogometašima tijekom utakmica u grupi D.

Dalić će taj problem prepustiti ljudima u HNS-u, a ono što je u njegovoj nadležnosti je momčad i ta ''slatka briga''. Andrej Kramarić jučer je još jednom vrlo hrabro istaknuo svoju kandidaturu za prvih 11. Nakon dvadesetak bundesligaških opravdano je samouvjeren.

Kroz medije se već neko vrijeme provlači kako Dalić već ima u glavi prvih 11 za utakmicu između Engleske i Hrvatske. U toj idealnoj 11-orici već je jedan najvjerojatnije otpao. To je Dejan Lovren koji zbog ozljede vrlo vjerojatno propušta Europsko prvenstvo.

Kramariću nije konkurencija Petković već Vlašić

U 4-2-3-1 formaciji prvi je napadač, oko kojeg se uz organizatora Luku Modrića i vrti cijela igra Vatrenih, Bruno Petković. Odlično se slaže s krilima i Nikolom Vlašićem koji je u toj zamišljenoj momčadi taj koji dolazi iz drugog plana i opasan je po gol.

Upravo se na toj poziciji Vlašića vidi Andrej Kramarić jer je tako postao četvrti strijelac Bundeslige i Hrvat s najviše pogodaka u jakoj europskoj ligi.

"U nekim napadačima praktički ne vidim konkurenciju, zato što se ne smatram napadačem niti sam ikada bio napadač. Iz tog nekog razloga ne vidim konkurenciju u napadu", rekao je jučer Krama pa dodao da se najbolje osjeća na terenu kao povučena špica.

"Naravno da se najbolje osjećam uz napadača, kao povučena špica ili moderna desetka.''

Kramarić o poziciji u prvih 11

U razgovoru za tiskane medije je priznao kako još nije razgovarao s izbornikom Dalićem po tom pitanju. Jasno je da ga ne može ignorirati, pitanje je samo hoće li mu samouvjereni Kramarićev istup pred medijima ostaviti pozitivan ili negativan dojam.

''Nisam još razgovarao, pa ne mogu ništa konkretno reći. Godinama odgovaram na pitanje koja je moja najbolja pozicija, vjerojatno i bake sa sela znaju koja je moja pozicija i što igram u klubu'', prenose njegovu izjavu Sportske novosti.

Što se uloge džokera tiče, Krama je poručio:

''Pitajte Šukera što bi on rekao kad zabije 20 golova u jednoj sezoniž.''

Livaković - Vrsaljko, Lovren, Vida, Barišić - Brozović, Modrić - Rebić, Vlašić, Perišić – Petković, to je navodno Dalić imao u glavi za udarnih 11.

Ozljedom Lovrena ova momčad više nije moguća, a vidjet ćemo hoće li Kramarić dodatno zamutiti vodu. Podsjetimo, to su, za razliku od Lovrena, ipak slatke brige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider