Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pogledajte galeriju

Fotografiju 10-godišnjeg Majera i Modrića snimio je Japanac: "Želio sam zahvaliti Lovri i pronašao je u svojoj arhivi"

Dok je Luka Modrić igrao u Dinamu, Lovro Majer bio je u mlađim uzrastima Modrih i na jednom derbiju s Hajdukom ispratio ga je na teren. Fotografije je snimio legendarni "japanski purger" Yasuyuki Nagatsuka.

Galerija Modrić i Majer Majer i Modrić Majer i Modrić +2 Majer i Modrić

Hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Lovro Majer sjajno izgledaju zajedno na terenu, kao da se poznaju godinama. Ta fraza možda nije tako daleko od istine. Iako se Modrić vjerojatno ne sjeća prvog trenutka kad su se upoznali, Majer će taj trenutak pamtiti dok je živ.

Prvu zajedničku utakmicu odigrali su za Vatrene na Malti, Lovro je tad zabio dva komada za reprezentaciju, a u četvrtak je Dancima dodao svoj treći, za Hrvatsku. Luka mu je prvi čestitao.

gol expired Dva giganta žele Majera: Dinamo bi mogao udvostručiti što je dobio za njega od Rennesa divider

Upoznali se 2008. na Maksimiru

Majer i Modrić prvi put su zajedno prošetali maksimirskim travnjakom u svibnju 2008. godine, na susretu finala Kupa Dinamo – Hajduk. LM10 stariji tad je držao mlađeg za ruku, a sinoć mu je poslije sjajnog gola za pobjedu protiv Danaca dao "šaku ruke" kao čestitku.

Modrić je izašao među prvima pred oko 15 tisuća ljudi na Makismiru, a do centra ga je dopratio tad 10-godišnji Lovro Majer, nekad istaknuti član Modre omladinske škole, kasnije Dinamov prvotimac, a danas Lukin suigrač u nacionalnoj momčadi.

Dinamo je slavio 3:0, a u momčadi je od današnjih Majerovih reprezentativnih kolega bio i Dejan Lovren.

Lovro Majer i Borna Sosa FOTO Lovro Majer objavio fotografiju iz djetinjstva i razgalio srca navijača divider

Autor je legendarni Japanac Yasuyuki Nagatsuka

Ovu sad već legendarnu fotografiju snimio je "japanski purger" Yasuyuki Nagatsuka, fotoreporter i novinar koji je godinama živio u Zagrebu. Radio je za jedan hrvatski sportski portal i fotografirao utakmice za njih, a 2019. godine došao je u Zagreb napraviti intervju s Danijem Olmom.

Kako je dobro poznat među hrvatskim novinarima, ali i sportašima, tad je upoznao i Majera, koji je u to vrijeme igrao za Dinamo. Majer se fotografirao s njim i dao mu potpisani dres, a Yasuyuki mu je želio nekako uzvratiti.

Kopao je po svojoj arhivi i naletio na tu fotografiju, objavio ju je na Instagramu s upitnikom te označio Majera i Modrića, a Majer mu se uskoro javio i potvrdio kako je to on, a ostalo je povijest.

"Želio sam mu nekako zahvaliti za dres i objavio tu fotografiju prije tri godine, kad sam bio u Zagrebu. Kad je zabio za Maltu, hrvatski mediji su je pronašli i objavili po gotovo svim novinama", ispričao nam je jedan od najpoznatiji Japanaca u Hrvatskoj, koji se u međuvremenu vratio u Tokio, danas radi kao freelancer, a na utakmici protiv Danske radio je reportažu za jednu japansku televiziju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider