Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Lovro Maher

Dva giganta žele Majera: Dinamo bi mogao udvostručiti što je dobio za njega od Rennesa

Liverpool i Barcelona žele Lovru Majera. Rennes ga neće pustiti za manje od 60 milijuna eura, a to će značiti sjajnu zaradu i za Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajna partija "maskiranog osvetnika" Lovre Majera za Hrvatsku protiv Danske u Ligi nacija reaktivirala je interes najboljih svjetskih klubova za njegov angažman. Hrvatski reprezentativac bio je na radaru Atletico Madrida prošlo ljeto, a sad je navodno zainteresiran i Liverpool. Ali, to nije sve, u priču je uskočila i moćna Barcelona.

Pogledajte gol Lovre Majera Danskoj:

Otočki mediji pišu kako bi ga Jurgen Klopp rado doveo već u siječnju, međutim identičan plan, izgleda, ima i Xavi, koji je također zainteresiran. Rennesov maestro mogao bi biti idealno rješenje za probleme koje Redsi imaju u veznoj liniji, ali dvije prepreke su im na putu. I to značajne.

Rješenje za sve Kloppove probleme

Liverpool se u tekućoj sezoni muči diktirati tempo igre na način na koji su navijači navikli u posljednjih nekoliko sezona, a taj problem pojavljuje se uglavnom kad je Thiago Alcantara ozlijeđen.

Klopp je pokušao nadomjestiti njegov utjecaj Fabinhom, Elliottom i Milnierom, međutim to zasad ne donosi iste rezultate. Iz Juventusa je doveden Arthur Melo na posudbu na godinu dana, međutim on zasad još nije pronašao optimalnu formu.

Majerov komentar utakmice:

"Novi Luka Modrić" Lovro Majer bio je u Kloppovim razmišljanjima kratko ovo ljeto dok je tražio kreativnog organizatora igre, međutim nije bilo ništa konkretno.

Naprotiv, puno konkretniji bio je Atletico Madrid, koji je tražio rezervnu opciju u slučaju odlaska Joaoa Felixa, međutim mladi Portugalac je ostao u klubu i više nije bilo potrebe za Majerovim angažmanom te je ostao u Rennesu.

Rennes traži 60 milijuna eura, Dinamo će dobiti 12

Klopp je sad puno bliži Majeru, međutim sad je navodno zainteresirana i Barcelona, piše Express, ali to je samo jedan od problema s kojima će se suočiti Nijemac. Drugi je značajno viša cijena koju je Rennes postavio ove zime. Ljetos bi ga bili pustili za između 35 i 40 milijuna eura, ove zime cijena će biti čak 60 milijuna eura, tvrde engleski mediji.

To su loše vijesti za Liverpool, ali sjajne za Majera i Dinamo jer su Modri pri njegovoj prodaji u Francusku u ugovor stavili klauzulu prema kojoj im pripada 20 posto sljedećeg Lovrina transfera. U Francusku su ga prodali za 12.000.000 eura, a dogodi li se ovaj posao na zimu, dobit će još toliko…

Sažeci utakmice Hrvatska - Danska:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider