Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Puno toga može poći krivo

Kalkulacije uoči zadnje runde Lige nacija: Hrvatska može biti prva, ali i zadnja s posljedicama

Pobjedom Engleske u Sevilli i dalje su sve tri reprezentacije ostale u igri za osvajanje prvog mjesta u hrvatskoj skupini Lige nacija.

Liga nacija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolska i dalje vodi skupini 4 Lige nacija sa šest bodova, druga je Engleska s četiri, a treća Hrvatska s jednim bodom, ali i utakmicom manje.

Do kraja natjecanja u ovoj skupini na programu su još utakmice Hrvatska - Španjolska 15. studenoga u Zagrebu te Engleska - Hrvatska 18. studenoga u Londonu. U slučaju da pobijedi u obje te utakmice, Hrvatska će osvojiti prvo mjesto i igrati na završnom turniru četiri najbolje selekcije koji će se održati u lipnju sljedeće godine.

No, ukoliko ne svlada Englesku na Wembleyu, Hrvatska će gotovo sigurno završiti na posljednjem mjestu u skupini te u sljedećoj Ligi nacija igrati u drugoj jakosnoj skupini.

Vatreni tako mogu biti i prvi i zadnji u skupini, s time da posljednje mjesto može imati posljedice. Kako se uskoro približava ždrijeb kvalifikacija za Euro 2020., Hrvatska se ne bi smjela naći među dvije najgore reprezentacije grupe A Lige nacija.

Naime, posljednje dvije reprezentacije neće biti nositelji u spomenutom ždrijebu. Hrvatskoj trenutno prijeti takav scenarij, jer se nalazi među četiri najlošije reprezentacije grupe A. Najlošiji je Island, koji nakon tri utakmice ima nula bodova i gol razliku 1:11, a zatim slijede Hrvatska, Poljska i Njemačka sa po jednim bodom.

Kako će Island do kraja natjecanja odigrati još samo jednu utakmicu jasno je kako se ne može pomaknuti s posljednjeg mjesta koje vodi u nižu ligu, te ima najveće šanse da se nađe među dvije najgore reprezentacije.

U tercetu između Hrvatske, Njemačke i Poljske najlošije stoje Vatreni koji imaju gol razliku 0:6, s time da Poljaci imaju utakmicu više. To znači da Hrvatska u preostala dva susreta mora upisati barem jedan pozitivan rezultat. Možda će joj biti dovoljan i bod, ali nikako ne bi smjela izgubiti obje utakmice.

Također, Hrvatska i Njemačka jedine su reprezentacije koje još nisu postigle pogodak u premijernom izdanju Lige nacija.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider