Kao što smo pisali prije nešto više od mjesec dana, dizajn dresa Vatrenih koji se pojavljuje u hrvatskim medijima nije nikakav novi dres već samo plod nečije mašte.

Čak i sama stranica Footy Headlines, specijalizirana za ''curenja'' novih dresova, a koja se navodi kao izvor ove ''vijesti'', piše kako se ne radi o novom dresu hrvatske reprezentacije već o radu jednog dizajnera koji je predložio mogući izgled novog dresa.

I sam HNS je prije mjesec dana demantirao da se radi o novom dresu pa nije jasno ovo novo zbunjivanje navijača.

''Hrvatski nogometni savez obavještava navijače i predstavnike medija o netočnosti ilustracija iduće garniture hrvatskog dresa koje su se pojavile na društvenim mrežama i određenim internetskim stranicama.

Hrvatski nogometni savez i tehnički partner Nike predstavit će novu garnituru za sljedeći natjecateljski ciklus koji počinje s nadolazećim Europskim prventvom u proljetnim mjesecima 2020. godine. Ilustracije dresa koje su objavljene na internetskim stranicama i u pojedinim medijima netočne su te ne predstavljaju dres koji će hrvatski reprezentativci nositi u 2020. godini.'', demnatirali su iz HNS-a.