Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"to nam je nedostajalo"

Najvećoj slovenskoj zvijezdi rezultat protiv Hrvatske nije najvažniji: "Moramo dati sve od sebe"

Susjedski derbi Hrvatske i Slovenije uvijek ima posebnu težinu, pogotovo na startu kada se može ucrtati put prema uspjehu ili neuspjehu. Utakmicu su na zanimljiv način najavili Jan Oblak, jedan od najboljih vratara svijeta i Dalićev stup obrane, Dejan Lovren.

Slovenska nogometna vrsta ima dvije nogometne zvijezde europskog, pa i svjetskog renomea. Broj 1 je vratar Atletico Madrida i kapetan Slovenije Jan Oblak.

Oblak će biti jedna od glavnih uzdanica Matjaža Keka u utakmici Slovenija – Hrvatska, koju možete gledati uživo na gol.hr-u i Novoj TV večeras od 20 sati.

"Mislim da je naša najveća kvaliteta momčadski duh i to kako smo sve rezultate gradili zajedno, do toga novog ciklusa. Prošli smo Ligu nacija i kvalifikacije za Europsko prvenstvo i normalno da nas je to povezalo i izgradilo taj momčadski duh, a to je vjerojatno ono što je ovoj reprezentaciji nedostajalo prijašnjih godina", rekao je.

"Moramo dati sve od sebe, a onda..."

Hoće li ta budućnost biti lijepa ovisit će i o drugoj slovenskoj nogometnoj violini, Josipu Iličiću, o kojem naš ključni branič Dejan Lovren zna sve.

gol expired VIDEO: Hrvatska prvim porazom od Slovenije u povijesti otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo divider

"Naravno, jedan je od ključnih igrača je Iličić. Već dugi niz godina je u Atalanti pokazivao da je igrač koji može promijeniti odluku u svakom trenutku. Moramo bit spremni na sve. Ja vjerujem ovoj ekipi. Izbornik je tu, podržava nas i na kraju krajeva, to je najbitnije."

Zanimljivo, Janu Oblaku trenutačno najvažniji nije - rezultat utakmice.

"Prvo je to da na igralištu damo sve od sebe, da se borimo, da učinimo sve što možemo, a onda će nas zbog svega učinjenog rezultat nagraditi na kraju ili neće ako ne budemo dobri. Mislim da takvi trebamo biti u svakoj utakmici."

"Što više nije čudno danas?"

Oblaku je žao što neće biti navijača na tribinama jer ističe kako su navijači slovenski 12. igrač, a Lovren je upitan je li mu čudno što kreću kvalifikacije za Mundijal, samo 3 mjeseca prije početka EURO-a?

Matjaž Kek Kek otkrio zašto u Rijeci nije dao priliku Oršiću: ''Neka sam pogriješio'' divider

"Pa danas me ništa više ne može iznenadit. Što više nije čudno danas? Takva je situacija kakva je... Mi smo sretni. Mi smo se okupili, tu smo."

"Znamo za što se borimo. Da je Svjetsko prvenstvo trenutno i bodovi u igri, tako da...mi smo fokusirani sad na ovo, pa ćemo se onda poslije, tamo negdje u 5. mjesecu, naći i pripremati se za Euro", rekao je Lovren.

Istina, daleko je još Euro i pred Vatrenima je još jako puno važnog posla na putu do Katara 2022.

Zlatko Dalić najavio Sloveniju

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider