Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
modrić jako motiviran

Dalić otkrio formaciju za Slovake: ''Oni ništa dobro ne mogu izvući iz prve utakmice''

Pred Vatrenima je odlučujuća utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić gosti su posljednje press-konferencije uoči subotnje utakmice Hrvatska – Slovačka na Rujevici koju od 20:45 možete uživo pratiti na Novoj TV i GOL.hr-u.

Vatrenima je u odlučujućoj kvalifikacijskoj utakmici dovoljan i bod za osiguranje plasmana na Euro 2020, dok u slučaju poraza moramo čekati utorak i utakmicu Wales - Mađarska u kojoj Mađari ne smiju slaviti.

Hrvatima osim Slovaka prijeti i loše vrijeme iako je na Rujevici teren dan uoči utakmice u odličnom stanju, javio je novinar GOL.hr-a Ivica Medo.

''Nadam se da neće doći do situacije zbog koje se utakmice neće igrati. Vidjet ćemo sutra kako će biti, ovih dana je bilo jako dobro. Nadam se da to neće utjecati na igru'', rekao je Luka Modrić na pitanje o mogućim vremenskim neprilikama.

gol expired Hamšik pohvalio teren, slovački izbornik jako iznenađen: ''Nisam to znao, to ću iskoristiti'' divider

Izbornika Dalića su odmah novinari pitali o atmosferi u momčadi, a on je najavio da će pd prve minute možda biti i debitanata.

"Imali smo tri dobra treninga, svi su bili fokusirani, bila je milina raditi. Sve smo pripremili, dečki sve znaju, tko god izađe na teren dat će sve od sebe. Oni koji će igrati prvu ili drugu utakmicu imat će podršku svih nas, rekao sam dečkima da igraju opušteno."

Dalić ne mijenja formaciju iz Trnave

Usporedba ove utakmice i one u Kijevu, prve na kormilu Hrvatske?

"Situacija je slična, a pritisak je dobar. Onda je bila odluka hoćemo li ići u dodatne kvalifikacije, a sada hoćemo li ići na Euro. Dao Bog da pobijedimo, bile bi ponajbolje kvalifikacije s izgubljenih samo sedam bodova. Rekao sam da je 15 dovoljno na početku, idemo po to."

gol expired Modrić otkrio što je ključ protiv Slovaka i kako je bilo ući u odabrano društvo: "Napokon mi se ostvarila želja" divider

U Rusiji ste vodili jednu od najstarijih, a sutra jednu od najmlađih momčadi.

"Nisam to gledao, ali radimo laganu smjenu generacija. Rekao sam to na SP-u, trebamo novu krv. Dolaze novi, ali jako su bitni ovi koji su ostali, oni daju ritam."

Šuker planira prijateljsku utakmicu u Sočiju u ožujku kad su dodatne kvalifikacije?

"Gledajte, kad prođemo ćemo sjesti i razgovarati, ovo sutra je najbitnije, sve drugo je nevažno."

Hrvatska voli nogomet, je li šteta da se igra u Rijeci, a ne u Maksimiru, pitao je slovački novinar?

"Nema smisla o tome govoriti, tu imamo sjajne uvjete i teren, najbolji i Hrvatskoj. Sve je u redu."

Koliko se vodite mišlju što drugi trener može spremiti?

"Mi smo o tome razgovarali, sigurno da oni ne mogu izvući ništa dobrog iz prve utakmice, trebaju promijeniti pristup. Pripremali smo se što bi mi radili u toj situaciji, ne mogu vam otkriti detalje. Ostat će ista formacija koju igramo, nemamo se potrebe prilagođavati, guramo svoje. Mi smo viceprvaci svijeta i prvi u grupi. Nismo plakali koga nema u momčadi, ima tko jedva čeka."

Modrić najavljuje utakmicu na pobjedu

Slovačke novinare zanimalo je pitanje kako Modrić vidi njihove nogometaše. Koja je najveća kvaliteta Slovačke?

"Prije svega, jako dobra ekipa, rezultat iz Slovačke sigurno nije odraz njihove kvalitete. Morat ćemo obratiti pažnju na sve njihove kvalitete, njihov najjači dio je vezna linija. Morat ćemo tu biti dobri, cijela momčad je dobra, ako moram nešto istaknuti, to je veza."

Je li utakmica u Trnavi pokazala temelj u pripremi za ovu utakmicu?

"Svaka utakmica je priča za sebe, takva će biti i sutrašnja. Sigurno možemo izvući pozitivnih stvari, ali svaka je utakmica za sebe."

gol expired Nema panike, Vatreni mogu biti mirni: Travnjak na Rujevici izgleda fantastično divider

Hoće li vas poremetiti malo izmijenjen sastav?

"Nije utjecalo nikako na nas, igrači kojih nema su važni i nedostajat će, ali igrači koji će ih zamijeniti će odigrati na nivou i pokazati da su s pravom u reprezentaciji. Tako je bilo svaki put, vjerujem da se izostanci neće osjetiti."

Je li najpametnije krenuti od prve minute u napad i probati riješiti sve što prije?

"Definitivno, mi smo ekipa koja ne zna igrati na rezultat. Želimo se nadigravati i napadati, sigurno da ćemo imati takav pristup, odigrati veliku utakmicu, vjerujem da će nas publika nositi."

Čestitke na nagradi Golden Foot, hoćete li i na Euru ostaviti otisak?

"Prije svega hvala. Najvažnije da se mi plasiramo na Europsko prvenstvo, fokusirani smo na sutrašnju utakmicu, nadam se ako Bog da da ćemo sutra biti na prvenstvu. Vjerujem da ćemo imati pravu ekipu sposobnu za velike stvari."

Hoće li Hrvatska u subotu izboriti izravan plasman na Euro?

Ukupno glasova:

Odakle motiv i snaga da nakon vrhunca u Rusiji ostanete u reprezentaciji i kako to djeluje na mlade?

"Motiv je igranje za Hrvatsku, nositi dres i slušati himnu. Srcem sam odlučio, nisam gledao na sebe hoće li mi to odmoći u klupskom ritmu. Uživam tu, volim igrati za reprezentaciju, to je najveća počast za igrača, još sam i kapetan. Nadam se da pomažem mladima svojim primjerom i tu sam za njih. To su razlozi zbog koji sam ostao, nisam ni razmišljao."

Slovaci u Primeri, Lobotka iz Celte Vigo i Valjent iz Mallorce koja je pobijedila Real Madrid?

"Poznajem igrače, naravno. Lobotku dosta bolje jer smo već nekoliko puta igrali protiv Celte. Protiv Mallorce nisam igrao, tako da nisam izgubio, ha-ha. Dobri igrači, sve pohvale."

Godinu dana prije odlaska u Tottenham, Pavel Vrba je htio dovesti Modrića u Žilinu.

"Iskreno, nisam znao za tu informaciju'', bio je iznenađen pitanjem Luka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider