Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Hrvatska čeka protivnike

Dalić ima samo jednu želju na ždrijebu za Svjetsko prvenstvo: Njih želi izbjeći pod svaku cijenu!

Izbornik Zlatko Dalić spremno čeka ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Sutra od 18 sati u Dohi na rasporedu je ždrijeb skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Kataru, a izbornik Zlatko Dalić ima samo jednu želju - izbjeći Francusku pod svaku cijenu.

Igrao je tri puta protiv njih i sva tri puta izgubio. Također, izbornik nam je u neformalnom razgovoru otkrio još jednu želju - da ne izvučemo niti jednu europsku reprezentaciju u skupini. No upravo smo protiv europskih reprezentacija ostvarili najbolje rezultate. U deset odigranih susreta upisali smo osam pobjeda i tek dva poraza, pogađate, od Francuske.

Pobjeđivali smo tako Talijane, Engleze, Nijemce i Nizozemce. Statistički gledano, najgore prolazimo protiv južnoameričkih reprezentacija. U pet susreta upisali smo četiri poraza, a slavili smo samo jednom, i to protiv Argentine 3:0 na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji.

Protiv afričkih reprezentacija imamo dvije pobjede u dva susreta, a nije nam ni loš omjer protiv Azije i Oceanije.

Katarani su izgradili sedam novih stadiona

Domaćini su za novinare organizirali obilazak svih stadiona, a naš Milan Stjelja imao je prilike jučer posjetiti jedan od najneobičnijih stadiona koji je sastavljen od kontejnera, a danas najljepši stadion na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Jakosne skupine na ždrijebu Evo kako će izgledati ždrijeb za SP u Kataru: Pogledajte najtežu i najlakšu skupinu za Vatrene divider

Stadion Al Janoub se nalazi nekih dvadesetak kilometara od Dohe i futurističkog je izgleda. Povezan je s njihovom tradicijom i vanjska konstrukcija stadiona podsjeća na brod koji su koristili u potrazi za biserima. Ima 40 tisuća mjesta, a njegov kapacitet će se prepoloviti. Gornja tribina će se nakon Svjetskog prvenstva darovati zemlji koja nema dobru sportsku infrastrukturu.

U svakom slučaju, Katar je za potrebe svjetske nogometne smotre izgradio sedam novih stadiona, dok je osmi renovirao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider