Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Komentar Ivice Mede

Ivušićev debi iz snova, Dalić odahnuo: Hrvatska je ipak sila, pobjeđuje i kada ne igra dobro. Pobjeda protiv Slovenije otvara vrata SP-a

Hrvatska je u Bratislavi protiv Slovačke ostvarila možda i ključnu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo…

Izbornik Dalić može odahnuti. Lakše se diše, puno lakše jer Brozovićeva bomba odškrinula je vrata Katara i osnažila izbornikovu poziciju.

Naravno da ništa još nije riješeno, ali činjenica je da je Hrvatska izvojevala jako važnu pobjedu u Bratislavi. Baš ju je iščupala. Vatreni su osvojili tri boda koja bi se mogla pokazati ključnim za plasman na Svjetsko prvenstvo. 

Bila je to prava bitka, potpuno izjednačena utakmica koja je mogla otići i drugim smjerom da na vratima nije bilo raspoloženog Ivice Ivušića i njegove čvrste glave. Bio je to debitantski nastup iz snova osječkog vratara.

Ivušić junak utakmice

Brozović je postigao pobjednički gol, ali Ivušić komotno može ponijeti ulogu junaka utakmice. Branio je tako sigurno i samopouzdano kao da ima 50 nastupa za reprezentaciju.

Opet se pokazalo koliko u nogometu znači autoritet i tradicija. Slovaci su imali šansi, imali su situacije za postizanje gola, ali kao i sve slične momčadi imaju velikih problema s realizacijom. Nogomet se igra za golove, a Slovacima to baš i ne ide.

Zlatko Dalić Dalić objasnio brojne promjene u prvih 11: ''Teren je bio katastrofalan, dođite na Poljud'' divider

Jednostavno nemaju igrača poput Brozovića koji bi odapeo i pogodio kada je to najpotrebnije. Osim toga, napravili su početničku pogrešku kod ispucavanja lopte prije prekršaja nakon kojeg je Hrvatska poentirala.

Slovački igrač imao je čistu loptu na nozi, mogao ju je ispucati preko cijelog terena, a odapeo je svijeću u zrak. Sami su si zakuhali situaciju pred svojim vratima i na kraju su primili gol. Nećemo se žaliti, zahvalit ćemo se na poklonu.

Hrvatska je ipak sila za Slovačku

To je ta tanka, ali važna linija koja razdvaja reprezentacije poput Hrvatske i Slovačke. Slovacima možda izgleda da su blizu, ali na kraju im uvijek nešto nedostaje. Slično vrijedi i za Hrvatsku kada, recimo, igra protiv Francuske.

Nije to samo sreća, iako i sreća igra važnu ulogu u nogometu. Jednostavno, veće reprezentacije često pobjeđuju manje i kada ne igraju dobro baš na taj autoritet. On se godinama stječe. Hrvatska u ovom trenutku nije velesila, ali još uvijek je sila za Slovake i mnoge druge reprezentacije, bez obzira što su joj nedostajli važni igrači. Kako god igrali i u kojoj god postavi, Vatreni ipak kroče naprijed.u ovakvoj konkurenciji.

Ivica Ivušić Neočekivani junak Ivica Ivušić otkrio što mu je proletjelo kroz misli kad je saznao da će igrati divider

Izbornik Dalić promiješao je momčad, napravio je nekoliko promjena u odnosu na Moskvu, možda i više nego što se očekivalo. Riskirao je i isplatilo mu se. Nije Hrvatska dominirala, bilo je propusta, obrana je nekoliko puta zaplivala, ali opet ne može se reći da nije zaslužila pobjedu, a uz to je i odmorila neke važne igrače.

Sada je potrebno trijumf u Bratislavi potvrditi protiv Slovenije u Splitu. S tom pobjedom vrata Mundijala bila bi širom otvorena. U tom slučaju Vatreni bi konačno mogli sve riješiti prije te famozne zadnje utakmice s Rusima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider