Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sigurnosne mjere, regulacije, apeli...

Bliži se utakmica Hrvatska - Mađarska na Poljudu: HNS objavio važne informacije za navijače

HNS se oglasio uputama za navijače i građane Splita za kvalifikacijsku utakmicu protiv Mađarske na Poljudu.

Stadion Poljud (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem s informacijama za navijače i građane Splita za utakmicu Hrvatske i Mađarske 10. listopada na Poljudu.

Izravan prijenos moći ćete gledati na Novoj TV i GOL.hr-u, a ako ste među sretnicima koji su došli do ulaznica, u nastavku možete doznati sve o prometnim i drugim regulacijama, sigurnosnim mjerama i ostalim informacijama o velikom povratku Vatrenih na Poljud.

HNS-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Otvaranje stadiona

Stadion Poljud bit će otvoren za navijače od 18:45 sati. Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.

Ulaznice

Na dan utakmice neće biti prodaje niti zamjene ulaznica za utakmicu Hrvatske i Mađarske. Podsjećamo da su ulaznice personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica).

Ivan Šunjić (Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL) Sjajan prvijenac Hrvata u Engleskoj: Navijači mu posvetili urnebesnu pjesmu o veličini njegove "alatke" divider

Sukladno Uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulaz na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca, a kako su sukladno zakonskim propisima u prekršaju napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak.

Svaka osoba prilikom ulaska na stadion pa do završetka utakmice mora posjedovati ulaznicu i koristiti sjedalo označeno na ulaznici. Sve osobe bez pravovaljane ulaznice kao i osobe zatečene u sektoru/dijelu stadiona za koji ne posjeduju pravovaljanu ulaznicu će zbog počinjenog prekršaja biti udaljene sa stadiona i predane policiji na nadležni prekršajni postupak.

Informacije o prometu na dan utakmice

Na dan utakmice, u užoj zoni stadiona Poljud u ulici VIII. Mediteranskih igara, bit će uspostavljena privremena regulacija prometa, kojom će biti zabranjeno prometovanje motornih vozila, osim vozila s dozvolom, stanarima i korisnicima poslovnih objekata.

Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) Zlatan odlazi na neočekivanu destinaciju? Predsjednik kluba tvrdi da je zainteresiran divider

Pozivamo navijače da na utakmicu u neposrednu zonu stadiona dođu pješke ili javnim gradskim prijevozom. Na parkirališnim prostorima u užoj zoni stadiona Poljud će biti zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta osim za akreditirana vozila.

Fer, korektno i sportsko navijanje

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih za Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano za neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Na stadion se neće moći unijeti kišobrani, veće torbe ili ruksaci, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara. Također neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2,00 m x 1,00 m odnosno neprimjerenog sadržaja. Također, neće biti dozvoljeno postavljanje zastava ili transparenata na ograde ili druga mjesta stadiona Poljud na način da bi zaklanjao pogled s ili prema tribinama.

Pep Guardiola (Foto: AFP) Guardiola pohvalio Dinamo i otkrio što je zamijetio: ''Hrvati su sjajni u svim sportovima'' divider

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice.

Ujedno koristimo priliku da vas obavijestimo da će policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Upotreba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider