Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Moji igrači ih ne znaju''

Guardiola pohvalio Dinamo i otkrio što je zamijetio: ''Hrvati su sjajni u svim sportovima''

Pep Guardiola održao je konferenciju za medije uoči utakmice Manchester City - Dinamo.

Pep Guardiola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Već u utorak čeka nas nova utakmica hrvatskog predstavnika u Ligi prvaka. Dinamo gostuje kod Manchester Cityja, jedne od najboljih momčadi u Europi i jednog od favorita za osvajanje Lige prvaka.

Pep Guardiola još je nakon pobjede protiv Šahtara najavio kako će proučiti koje su vrline njegova sljedećeg suparnika. Na konferenciji za medije uoči utakmice otkrio je svoja zapažanja o momčadi Nenada Bjelice koja je pregazila Atalantu u prvom kolu.

No prvo je o Dinamu pričao Rodri, posljednje pojačanje Cityja.

''Za mene Dinamo nije iznenađenje jer u Ligi prvaka nema loših momčadi. Uvijek morate biti na oprezu. Igrao sam u Zagrebu protiv Hrvatske i tamo su navijači fantastični. U Hrvatskoj su veliki klub i moramo biti oprezni ako želimo pobijediti. Ako su zabili četiri gola Atalanti, znači da imaju kvalitetu. Znam za samo jednog igrača, ali bit će to čvrsta utakmica.''

gol expired Dinamovci odletjeli u Manchester, Bjelica veliki optimist: "Idemo pobijediti City!" divider

Taj jedan igrač je Dani Olmo, Katalonac, baš kao i Guardiola, koji je komentirao  sunarodnjaka.

''On dolazi iz Barcine škole i naravno da je dobar igrač. Imao je hrabrosti otići u Hrvatsku i ispalo je savršeno. Ima dobru radnu etiku i na U-21 Euru bio je jedan od najboljih igrača.

Što se tiče Dinamove taktike, ona bi opet trebala biti slična onoj pobjedničkoj iz prvog kola. Guardiola je ovako secirao Modre.

''Nije loše kad igrate s petoricom u obrani, a zabijete četiri gola. Pripremit ćemo se za sve opcije, radi se o snažnoj momčadi koja igra agresivno i koja ima brze igrače za kontru. To što su pobijedili Atalantu, koja igra u jakoj ligi, jest upozorenje. Moji ih igrači ne poznaju i u prvih će se nekoliko minuta upoznati s jačinom Dinama i saznati kakvi su.''

Može li Dinamo šokirati Man City u Engleskoj?

Ukupno glasova:

Guardiola se posebno osvrnuo na hrvatski nogomet.

''Ne samo u Hrvatskoj, u cijeloj bivšoj Jugoslaviji svi su sportovi na visokom nivou. Košarka, rukomet… Veliki natjecatelji, žestoki, bore se kao braća. Pa tenis… U svim sportovima imaju velike talente. Rakitić, Modrić, Mandžukić… Igranje u finalu Svjetskog prvenstva velik je uspjeh, on govori o tome koliko su dobri.''

Na cijeloj konferenciji za medije ipak se najviše govorilo o domaćim igračima. Guardiola ima problema u obrani jer su mu ozlijeđena oba stopera i llijevi bek. Otamendi je ostao jedini stoper, a s njim u obrani igra veznjak Fernandinho, za kojeg tvrdi da može izdržati drugu utakmicu u tri dana.

''Imamo neke mlade igrače koji mogu uskočiti, a i Rodri može igrati na toj poziciji'', poručio je Guardiola.

Na pitanje o značenju Lige prvaka za klub, što bi bila aluzija na pritisak osvajanja ovog natjecanja, Katalonac je rekao:

''Neću se ubiti ako je ne osvojimo. Ovo sam pitanje dobio i na prvoj konferenciji za medije u ovom klubu. Potrudit ćemo se osvojiti Ligu prvaka. No ako ne uspijemo, moj život neće biti lošiji niti ću se ja mijenjati'', rezolutan je bio Guardiola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider