Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nevjerojatan učinak

Supertežak ispit pred Vatrenima: Evo zbog čega svi pričaju o moćnoj Danskoj

Hrvatska će u gostima kod Danske igrati svoju treću utakmicu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija.

Reprezentacija Danske (Foto: Afp)

Poslije domaćih utakmica s Austrijom i Francuskom Vatrene sada čeka i prvo gostovanje u ovogodišnjem izdanju Lige nacija.

Uz izravni prijenos na Novoj TV i gol.hr-u te specijalnu emisiju uoči utakmice u petak će se u Kopenhagenu sastati Danska i Hrvatska.

Osim što će to biti prvi gostujući ispit za našu reprezentaciju, vrlo vjerojatno će biti i najteži dosad.

Danska - za Hrvatsku teži ispit nego Francuska

Kako sad to, vjerojatno se pitate, s obzirom na činjenicu da je u skupini s Hrvatskom i svjetski prvak Francuska.

Međutim, iste te Francuze Danska je svladala u gostima u prvom kolu, ali ne samo to - Danci već duži period bilježe sjajne rezultate u natjecateljskim utakmicama i, za razliku od Tricolora, ne igraju toplo-hladno, već su uvijek maksimalno fokusirani i koncentrirani.

Pogled na njihove rezultate sugerira da je riječ o zbilja izvrsnoj reprezentaciji, koja podjednako kvalitetno gazi na svim poljima.

gol expired Iz ljutitog Dalića i Vatrenih proključao inat: Kada tako izgaraju, navijači to vide i nagrade, a zvižduci očito imaju učinak divider

U proteklih godinu dana Danska je igrala polufinale Europskog prvenstva (nesretno izgubili od Engleske na Wembleyju u produžecima), promarširala kroz kvalifikacijsku skupinu za Svjetsko prvenstvo osvojivši 27 od 30 bodova i evo, sad se sa šest bodova osvojenih na gostovanjima u prva dva kola šepuri na vrhu skupine A1 u Ligi nacija.

Malo detaljniji uvid u te rezultate otkriva fascinantan učinak koji potpisuju izabranici Kaspera Hjulmanda.

Danci izgubili dvije (nebitne) utakmice u godinu dana

Od završetka tog dvoboja s Englezima, a prije negoli je započela Liga nacija ovog lipnja, Danci su odigrali sveukupno devet utakmica. Upisali su sedam pobjeda i dva poraza, i to oba u potpuno nevažnim utakmicama.

U kvalifikacijama za Katar gazili su kroz skupinu F, imali devet pobjeda u devet utakmica, da bi u posljednjem kolu doživjeli poraz na gostovanju u Škotskoj u trenutku kad su već odavno imali osiguran plasman na Svjetsko prvenstvo.

Drugi poraz u proteklih godinu dana stigao je u ožujku ove godine u prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske (4:2) u Amsterdamu. Poslije toga su kao domaćini, također u dvoboju prijateljskog karaktera, isprašili Srbiju s 3:0 i bila je to posljednja njihova utakmica prije ove Lige nacija.

Vatreni ne vole Parken

Stadion Parken Vatreni ne pamte po dobrome. Tamo je Hrvatska poražena 3:1 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998., a prije godinu dana upravo se na Parkenu igrala ona osmina finala Eura u kojoj je Španjolska poslije produžetaka svladala izabranike Zlatka Dalića s 5:3.

U petak će Parken biti pun, Danci su oduševljeni svojom reprezentacijom i tražit će novu pobjedu, kojom bi praktički već na polovici Lige nacija osigurali ono najvažnije - ostanak u A razredu, koji ujedno donosi i nositeljstvo u ždrijebu kvalifikacija za Euro 2024.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider