Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Ima li još ulaznica?"

Hrvatski navijači okupirali Budimpeštu: Pogledajte kako to izgleda nekoliko sati uoči utakmice

Hrvatski navijači polako se okupljaju u Budimpešti uoči kvalifikacijske utakmice s Mađarskom za Europsko nogometno prvenstvo 2020.

Galerija Hrvatski navijači u Budimpešti (Foto: Čitatelj) Hrvatski navijači u Budimpešti (Foto: Čitatelj)

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 18 sati na stadionu Groupama Arena u Budimpešti igra susret 2. kola E skupine kvalifikacija za EP 2020. protiv Mađarske.

Utakmicu Hrvatske i Mađarske možete pratiti u izravnom prijenosu na Doma TV-u i na GOL.hr-u, a uvodna emisija počinje od 17:30.

U momčad se za Mađarsku vraća Dejan Lovren koji je propustio utakmicu protiv Azerbajdžana zbog suspenzije, a od prve minute će zaigrati i Marcelo Brozović i Ante Rebić.

Hrvatski navijači sjajno se zabavljaju na ulicama Budimpešte nekoliko sati uoči večerašnjeg mađarskog - hrvatskog ogleda na Groupama Areni. Crveno-bijeli kvadratići i hrvatski dresovi i šalovi preplavili su središte mađarske metropole, u grad je doputovalo više od 1.500 navijača, no svi neće moći na stadion.

HNS je dobio oko 1.300 ulaznica od 23.700 mjesta koliko je kapacitet ovog predivnog stadiona na kojem utakmice igraju Ferencvaros i mađarska reprezentacija.

S obzirom na blizinu Budimpešte, interes je bio daleko veći pa je u grad doputovalo i nekoliko stotina navijača bez ulaznica.

"Ima li još ulaznica ?" bilo je pitanje koje smo najčešće čuli.

Nažalost, stadion je odavno rasprodan. Dolazak svjetskog doprvaka izazvao je veliki interes domaćina, pa su ulaznice odavno razgrabljene. Sve su nestale za nekolikon sati. Jednako brzo rasprodan je i hrvatski kontigent ulaznica.

gol expired Izbornik Dalić ima samo jednu dvojbu: Evo koji bi sastav trebao istrčati protiv Mađarske! divider

Nažalost, još uvijek nije izgrađen novi nacionalni stadion koji će nositi ime Ferenc Puskas. Stadion kapaciteta 67.800 gledatelja ugostit će nekoliko utakmica EP-a 2020. godine, a njegova izgradanja stajat će oko 600 milijuna eura. Da je on gotovo u Budimpešti bi sigurno bilo više od 4.000 hrvatskih navijača.

"Mi nismo narod koji ne pada u velike euforije, međutim kada bi pobijedili drugu reprezentaciju svijeta bio bi to praznik za sve naše navijače," kazao nam je jedan mladić.

Hrvatski navijači optimistični

Većina hrvatskih navijača vrijeme krati po kafićima i restoranima u središtu grada. Pojedini objekti pretvoreni su u hrvatske baze iz kojih se ore "navijačke budnice". U grad na Dunavu stigli su iz svih krajeva 'lijepe naše', ali i iz Njemačke, Austrije...

"S dvije pobjede na startu kvalifikacija, možemo već početi pripreme za EURO. Problem je što se europsko prvenstvo igra u 12 zemalja, tko će rezervirati toliko smještaja unaprijed," kazalo nam je sa smiješkom društvo iz Zagreba.

Hrvatski nogometni savez je uoči utakmice objavio upozorenje navijačima pozvavši ih na fair-play' i korektno navijanje.

Mađari su također objavili priopćenje kako se treba ponašati, a spremna je i policija. Oko stadiona će za prije i nakon utakmice vladati i posebna regulaciju prometa, nadamo se bez incidenata.

Kakav ishod predviđate za utakmicu Mađarska - Hrvatska (nedjelja, 18:00)?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider