Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Hrvatska reprezentacija
Čekamo rasplet

Fantastično poluvrijeme malih Vatrenih: Hrvatska furiozno do pobjede, još se ne zna hoće li izravno na Euro

Hrvatska U-21 reprezentacija kao gost je pobijedila Estoniju u svom posljednjem nastupu u skupini A kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvatska U-21 reprezentacija u posljednjem je kolu skupine A kvalifikacija za Europsko prvenstvo kao gost deklasirala Estoniju sa 4:0 i time završila na 22 boda.

Međutim, još uvijek nije poznato hoće li izabranici Igora Bišćana izravno na Euro kao pobjednici skupine ili će završiti na drugom mjestu i morati u dodatne kvalifikacije.

Naime, UEFA je dosta nespretno složila ovaj raspored jer utakmice posljednjeg kola se nisu igrale sve u isto vrijeme. Situacija je takva da je malim Vatrenima trenutno najveća opasnost trećeplasirana Norveška koja ima još za odigrati dvije utakmice - gostovanje kod Finske i domaći dvoboj s Azerbajdžanom.

Budući da se u poretku gleda gol-razlika, dobra je vijest što su se naši reprezentativci raspucali protiv Estonaca i na tom polju završili s +15 (25:10). To konkretno znači da, ako Finci, koji trenutno imaju +7 (18:11) pobijede Norvežane s bilo kojom razlikom manjom od osam golova, Hrvatska će završiti na prvom mjestu i plasirati se na Europsko prvenstvo.

Ukoliko rezultat bude neriješen ili ako Norveška pobijedi u toj utakmici koja se igra u petak 10. lipnja, tada će Norvežani (naročito ako trijumfiraju u Finskoj) imati meč-loptu na svom terenu protiv Azerbajdžana u utorak 14. lipnja.

Što se tiče zbivanja na travnjaku Rannastaadiona, Hrvatska je furiozno odradila prvo poluvrijeme i stekla tri pogotka prednosti do odmora. Gabriel Vidović je poentirao u sedmoj, Mario Vušković u 14. minuti, dok je Antonio Marin pogodio u 41. minuti. Konačan rezultat postavio je Toni Fruk u 55. minuti.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider