Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Komentar Ivice Mede

Hrvatska pred trećim najvećim uspjehom u povijesti: Vatreni u Beč po pobjedu i napad na zlato Lige nacija

Hrvatska je zasluženo pobijedila Dansku 2:1 u Maksimiru i došla je na korak do završnog turnira Lige nacija.

Vatreni su pred vratima Final Foura Lige nacija i jednog od najvećih uspjeha hrvatske reprezentacije. Nakon bronce u Francuskoj i srebra u Rusiji plasman na završni turnir Lige nacija bio bi najveći rezultat. Veći od dvaju četvrtfinala Eura 1996. i 2008.

Uoči zadnjeg kola Hrvatska je prva u skupini s 10 bodova, dok su Danci ostali na 9. Francuzi su pobijedili Austriju, no ne mogu dalje od trećeg mjesta. Tricolori imaju pet bodova, a Austrija četiri.

U zadnjem kolu Hrvatska gostuje u Austriji, a Danska dočekuje Francusku. Hrvatska je s pobjedom u Beču sigurno prva, a bit će prva i ako Danska ne uspije pobijediti Francusku, i to kako god odigrala s Austrijom.

Olivier Giroud Francuska pobijedila Austriju: Evo što to znači za Hrvatsku uoči posljednjeg kola Lige nacija divider

Vatreni su pružili vrlo dobru partiju protiv opasne Danske. Odigrali su zrelo, pametno, prilično disciplinirano. Težili su napadu, ali nisu srljali. Igrali su strpljivo i čekali svoju šansu. I dočekali su je. Hrvatska je teško izvojevala pobjedu, ali posve zasluženo. Kad se sve zbroji, bila je bolja.

Problem centarfora muči i Hrvatsku i Dansku

U prvom poluvremenu vodila se prava taktička bitka u raspjevanom Maksimiru. U fazi obrane Danci su s petoricom u zadnjoj liniji zagušili prostor pred svojim vratima, pa je Vatrenima bilo teško stvoriti neke izgledne šanse. S druge strane, Vatreni se nisu zalijetali, strpljivo su pleli mrežu i čekali šansu.

Hrvatska je dobro krenula, kontrolirala je igru i dominirala u sredini, no zadnji pas nikako nije prolazio. Danci su preuzeli uzde igre nakon pola sata igre. Do kraja poluvremena bili su opasniji, stvorili su i jednu dobru šansu, koju je neutralizirao Livaković refleksnom obranom.

gol expired VIDEO Pogledajte golove: Sosina preciznost, trenutak inspiracije Eriksena i Majerova golčina divider

I jedni i drugi dobro su vezli u sredini, no imali su i sličan problem: nije bilo upotrebljivog zadnjeg pasa ili raspoloženog napadača koji bi i iz polušanse ugrozio vrata. Problem centarfora muči obje reprezentacije.

Golovi i najbolje akcije s utakmice Hrvatska - Danska

Pobjeda koja širom otvara vrata Final Foura

Otvorilo se početkom drugog poluvremena. Bio je to Sosin prvijenac u dresu hrvatske reprezentacije. Ciljao je s vrha šesnaesterca i precizno pogodio. Schmeichel je bio nemoćan. Danci su konačno morali zaigrati s više rizika i utakmica je odmah dobila na tempu.

Naravno da su Vatreni dobili više prostora, u dva-tri navrata imali su šansu postići drugi pogodak i prelomiti utakmicu. Manjkalo je preciznosti i smirenosti.

gol expired VIDEO Hrvatska pobijedila Dansku i stigla na korak do Final Foura Lige nacija! divider

I kako to već biva u nogometu, kad ne zabiješ, primiš. Eriksen je iskoristio poklon Josipa Šutala i atraktivno pogodio s distance. Međutim, Vatreni su sjajno reagirali, Majer je brzopotezno uzvratio preciznim udarcem s 18 metara.

Do kraja je bilo burno, Danci su prijetili, Hrvati uzvraćali, no rezultat se nije promijenio. Hrvatska je ostvarila veliku pobjedu, koja joj širom otvara vrata završnog turnira Lige nacija.

Ide li Hrvatska na Final Four Lige nacija?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider