Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan cilj ostvaren

Francuska pobijedila Austriju: Evo što to znači za Hrvatsku uoči posljednjeg kola Lige nacija

U petom kolu skupine A1 Lige nacija Francuska je pobijedila Austriju.

Olivier Giroud (Foto: Afp)

Pored pobjede Hrvatske nad Danskom, peto kolo skupine A1 Lige nacija donijelo je i trijumf Francuske protiv Austrije.

Nakon razočaravajućih nastupa u prva četiri kola aktualni svjetski prvaci i aktualni pobjednici Lige nacija dočekali su prvu pobjedu.

Francuska potpuno desetkovana

Francuski izbornik Didier Deschamps imao je puno problema s ozljedama u momčadi, čak osam prvotimaca bila su nedostupna za ovaj okršaj. Među njima su Paul Pogba, N'Golo Kante, Kinglsey Coman i Karim Benzema. Međutim, Tricolori su još uvijek imali dovoljno jaku momčad da mogu svladati Austriju.

Problema s izostancima imao je i austrijski izbornik Ralf Rangnick. Konrad Laimer, Valentino Lazaro, Saša Kalajdžić, Florian Grillitsch i Stefan Ilsakner nisu bili u konkurenciji za sastav.

Francuzi su već u drugoj minuti zatresli austrijsku mrežu, Kylian Mbappe zabio je gol, ali je poništen zbog zaleđa. U 13. minuti zaprijetio je Olivier Giroud, ali je njegov udarac blokiran.

Mbappe i Giroud donijeli prvu pobjedu

U 26. minuti sjajnu priliku je imao Kylian Mbappe, no austrijski vratar Patrick Pentz obranio je njegov udarac. Pentz je sjajno reagirao i u 35. minuti skrenuvši udarac Aureliena Tchouamenija u okvir gola. Na odbijanac je natrčao Antoine Griezmann pokušavši zabiti iz blizine, ali je golman još jednom sjajno reagirao.

Francuska je ipak povela u 55. minuti, a zabio je Mbappe. Napadač PSG-a izašao je u kontru jedan na jedan i lagano poentirao. Devet minuta kasnije Giroud je glavom zabio za konačnih 2:0.

Tricolori mogu pomoći Hrvatskoj

Ovom pobjedom Francuzi su preskočili Austriju na ljestvici uoči posljednjeg kola u kojem će se sastati Danska - Francuska i Austrija - Hrvatska.

Iz perspektive naše reprezentacije, zahvaljujući pobjedi izabranika Zlatka Dalića na Maksimiru, ispunjen je prvi i osnovni cilj - ostanak Hrvatske u najjačem razredu Lige nacija.

Onaj drugi, priželjkivani, koji se tiče osvajanja prvog mjesta u skupini, može biti realiziran u nedjelju navečer. Francuzi nam pritom mogu pomoći jer ako oni ne izgube u Danskoj, onda će Vatreni završiti kao broj jedan neovisno o rezultatu utakmice u Austriji. Sasvim nam je svejedno hoće li u Kopenhagenu biti neriješeno ili će pobijediti Francuska - bitno je samo da Danci ne uzmu sva tri boda.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider