Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Mogući scenariji

Hrvatska samo dvaput u povijesti bila u situaciji u kojoj su Vatreni protiv Walesa

Hrvatska već u nedjelju protiv Walesa može osigurati Europsko prvenstvo iduće godine, no ima i scenarija koji mogu zakomplicirati cijeli razvoj situacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatko Dalić najavio je kako bi mogao napraviti tri izmjene u početnom sastavu za nedjeljnu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Euro 2020. protiv Walesa u odnosu na momčad koja je u četvrtak u Splitu s 3:0 nadigrala Mađarsku.

Hrvatska bi pobjedom u nedjelju osigurala plasman na Euro dva kola prije završetka kvalifikacija, a to je do sada uspjela samo dvaput. Prvi put je to bilo u našim prvim kvalifikacijama, kad je Hrvatska bila u skupini s Italijom i slavila u Palermu s 2:1. Idući put Vatreni su to uspjeli u borbi za Euro 2008.

Prekršaj na Kovačiću (Foto: GOL.hr) Hrvatska remizirala u Walesu, po Euro ipak u posljednjoj utakmici kvalifikacija divider

Niti ovaj put Hrvatska ne bi trebala imati problema s plasmanom na veliko natjecanje. Trebao bi se dogoditi popriličan pad da ne dođe do takvog scenarija, ali ipak treba biti na oprezu.

Pobjeda protiv Walesa Hrvatskoj donosi siguran plasman na Europsko prvenstvo. Štoviše, tri boda iz Cardiffa značila bi gotovo sigurno i prvo mjesto u skupini. Ako bude neodlučeno, Euro još uvijek ne bi bio siguran. Vatreni bi tada bili na korak od plasmana, ali mogli bi ih prestići Mađari i Slovaci. No njima trebaju po dvije pobjede, što znači da bi Hrvatskoj bio dovoljan bod na Rujevici.

gol expired Reporter Nove TV nasmijao Balea: Podsjetio ga na Osijek, Velšani najavljuju pobjedu divider

U slučaju poraza, Hrvatska bi morala u zadnjem kolu odigrati gotovo identično kao i da je završilo neriješeno. Ponovno bi bod sa Slovačkom kod kuće bio dovoljan, jer Mađarska i Wales igraju međusobno i ne bi mogli jedni i drugi prestići Dalićeve izabranike.

Međutim, čak i ako Hrvatska ne bude među dvije najbolje reprezentacije u skupini, do Eura može doći preko play-offa Lige nacija.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider