Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Prijenos na gol.hr-u i Novoj TV

Stanje u Hrvatskoj i Rusiji uoči utakmice odluke: Dalić na mukama, Karpin na širi popis stavio 41 igrača!

Hrvatska i Rusija spremaju se za odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Odlučujuća utakmica Hrvatske i Rusije na Poljudu u zadnjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru stiže za desetak dana, a uoči zadnjeg mini-ciklusa vodeće momčadi u našoj skupini imaju određenih problema. Utakmice protiv Malte i Rusije možete pratiti u izravnom prijenosu na gol.hr-u i Novoj TV.

Hrvatska reprezentacija ponovno muku muči s ozljedama. U prošlom ciklusu falilo nam je nekoliko igrača, a ovaj put će po plasman u Katar morati bez Matea Kovačića i Josipa Brekala. Mateo Kovačić ozlijedio je mišić zadnje lože na treningu Chelseaja i iako je izbornik Dalić vjerovao kako bi Kovačić mogao biti spreman za kraj kvalifikacija, ozljeda je teža nego se mislilo i Kovačić će biti izvan terena četiri tjedna. Ozljeda mu je stigla u trenutku životne forme u engleskom velikanu.

Hrvatski veznjak u prvih 9 kola Premier lige za europskog prvaka i lidera prvenstva upisao je 5 asistencija, uz postignuti pogodak. A u prethodne čitave 3 sezone, u ukupno 90 odigranih utakmica, imao je tek jednu asistenciju više.

Uskaču Sučić i Čolak, Karpin na širem popisu ima 41 igrača

Sve je izgledniji i izostanak Josipa Brekala koji je ozlijedio list na desnoj nozi na treningu Torina. Zbog svega toga izbornik Dalić aktivirao je pretpozive.

Tako se u momčad vraća napadač Antonio Čolak. On je za švedski Malmo ove sezone odigrao 35 utakmica i postigao 18 golova. Ipak, u reprezentaciji se zasad nije dokazao.

Među reprezentativcima će se naći i 19-godišnji Luka Sučić. Igrač Red Bull Salzburga budućnost je Vatrenih, a upravo je on upao umjesto kartoniranog Kovačića protiv Slovačke prije mjesec dana u Osijeku gdje je i upisao prve minute za A reprezentaciju.

"Fenomenalan osjećaj, to sam sanjao cijeli život i sad mi se san ostvario i presretan sam zbog toga“, rekao je Luka Sučić

S druge strane ruski je izbornik Valerij Karpin na prošireni popis stavio čak 41 igrača, no listu je početkom tjedna skratio na 27. Iznenađenja nema, a baš kao što je i najavio na popisu nema ni Artjoma Dzjube, koji je u svađi s ruskim izbornikom.

Nakon osam kola Rusija je vodeća reprezentacija u našoj skupini s devetnaest bodova, dok je Hrvatska na drugom mjestu s dva boda manje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider