Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Analiza listopada Vatrenih

Hoće li se Dalić i u Livakovićevu slučaju odlučiti za radikalne promjene? "Drugi gol Slovačke bio je zaista nevjerojatan"

Dalićeve radikalne promjene nakon Eura dale su rezultata, hoće li napraviti još koju...

Tek minimalne teoretske izglede imali su Slovaci u Gradskom vrtu, ali uspjeli su šokirati Hrvatsku i uzeli joj vrijedne bodove u utrci za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

"Hladan tuš. Čini mi se da smo odigrali dosta bolju utakmicu nego u Slovačkoj kad smo odnijeli sva tri boda. Mislim da je njihova rasterećenost presudila. Nisu bili samo rasterećeni, nego bezobrazni, svaki njihov start bio je na rubu prekršaja. To se najbolje vidjelo u njihovim izlascima u kontranapade“, rekao je stručni komentator Nove TV Aljoša Vojnović.

Hrvatska je tako listopadski ciklus završila sa četiri osvojena boda umjesto planiranih šest. Situacija je doduše puno bolja nego na startu kvalifikacija ili Euru, ali nedostataka i dalje ima. Kramarić je prekinuo golgeterski post, ali još će mu trebati za povratak u pravu formu, koju hvata i Vlašić.

Nadamo se povratku sigurnosti kod Livakovića, u suprotnom moguće je da Dalić i na njegovom primjeru nastavi s radikalnim potezima.

"Onaj drugi gol koji je pao zaista je nevjerojatan. Livakovića poznam jako dobro, fenomenalan golman, ali je pogriješio. Došao je na crtu od pet metara od gola, a iza sebe je ostavio igrača“, rekao je analitičar Nove TV Robert Jarni.

Ovaj ciklus dao je trojicu novih igrača, Luku Sučića, Kristijana Jakića i Josipa Stanišića koji je na desnom beku starta obje listopadske utakmice.

"Nije išao previše gore, imao je jedan ili dva centaršuta. Mislim da se od ovakvog igrača očekuje malo više, ali odigrao je samo dvije utakmice i morat ćemo još malo pričekati.

Lijeva strana je već sad sjajno pokrivena sa Sosom i Barišićem. Ivan Perišić konstantna je klasa, a Luka Modrić vratio se u svom stilu. Na koncu, Dalićevi rezovi nakon Eura pokazali su se opravdanima i čini se da izbornik situaciju drži pod kontrolom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider