Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
O Daliću, Šukeru, Euru...

Gračan nakon uspjeha za Novu TV najavio: "Dat ćemo dosta igrača za A reprezentaciju"

Izbornik U-21 reprezentacija podijelio je svoja razmišljanja nakon izborenog plasmana na Europsko prvenstvo.

Nenad Gračan (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska U-21 reprezentacija se pobjedom na gostovanju u San Marinu plasirala na Europsko prvenstvo koje će se igrati od 16. do 30. lipnja 2019., baš u San Marinu i Italiji. Potpisnik tog uspjeha je izbornik Nenad Gračan s kojim je dan nakon trijumfa razgovarao reporter Nove TV Vlado Boban.

Nakon kvalifikacijskog ciklusa pretpostavljam da ste ponosni i sretni?

"Pa dojmovi se još sliježu, sigurno da smo svi sretni što smo se izravno plasirali nakon 14 godina. Ova generacija je svojim igrama pokazala da to zaslužuje. Imamo vrlo talentiranu momčad, iako taj talent na velikim natjecanjima nekad ne dođe do izražaja. Oni su svojim karakterom i momčadskim duhom to ostvarili, zaslužili i sad u miru se možemo pripremati za ono što nas čeka."

Što je presudilo u ovim utakmicama protiv Grčke i San Marina?

"Protiv Grčke je bila teška utakmica, a sve ove tri smo djelovali izvanredno, točno smo znali što nam treba. Ušli smo u te tri zadnje utakmice s ciljem da pobijedimo jer smo znali da u tom slučaju smo prvi neovisno o svim drugim rezultatima. Grčka nas je malo iznenadila na početku što smo i vidjeli, imali smo malo sreće u početnim trenucima, ali kako je utakmica odmicala vraćali smo se u naš ritam i na kraju smo pobijedili zasluženo. Karakter, disciplina i talent ove generacije su to napravili na zavidan način."

"Dalić vrlo korektan, a hvala i Šukeru i HNS-u"

Izbornik Zlatko Dalić vam je također izašao ususret, rekao je 'bilo bi sebično od mene da uzmem i Vlašića i Ćaletu-Cara i sve ostale koji bi već sad bili u A reprezentaciji'.

"To je vrlo korektno od njega, i on je bio u nekim sličnim situacijama i zna kako se to događa, s obzirom na širinu baze koja nije prevelika i na važnost natjecanja i na situaciju u kojoj smo se nalazili. Zahvaljujem mu i ovim putem, mi se čujemo često i normalno da ćemo sve to skupa izanalizirati te će se neki igrači sigurno dignuti u A reprezentaciju. Isto tako zahvaljujem i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru i Izvršnom odboru, ljudima koji su nam omogućili sve to i kroz pripreme i kroz putovanja koja smo imali da ostvarimo taj cilj. Osjetilo se još na početku kvalifikacija da je ovo potentna i vrlo talentirana momčad koja će dati mnoge igrače za A reprezentaciju."

"Dat ćemo šansu još nekim igračima"

A reprezentacija idući mjesec ima dva mega-dvoboja u Ligi nacija, sa Španjolskom u Zagrebu i Engleskom u Londonu. Vjerojatno ćete imati već igrače iz U-21 u toj reprezentaciji. Jeste li zadovoljni napretkom Vlašića, Sose, Brekala, Ćalete-Cara...?

"Sigurno da jesam, ima tu dosta igrača koje izbornik Dalić može koristiti. Normalno je da ih i koristi kao što je normalno da i mi kroz prijateljske utakmice damo šansu nekim drugim igračima, da na neki način i proširimo popis tih igrača i što spremniji dočekamo proljeće, odradimo u ožujku još dvije utakmice i dočekamo pripreme za Europsko prvenstvo."

"Očekujem da budemo zreliji i napravimo pravi rezultat"

Hrvatska U-21 reprezentacija je dosad s dvije sjajne generacija nastupala na Europskom prvenstvu, ali i puno nesreće - nismo upisali nijednu pobjedu na ta dva nastupa 2000. i 2004. godine. Vi možete biti čovjek koji će na neki način ući u povijest mlade reprezentacije.

"Pa nadam se da da, nadam se da će ovi dečki odigrati ovako kao što su odigrali sada, da će se još više stabilizirati u svojim klubovima, da smo kroz tu mladu reprezentaciju digli neke koji trenutno i ne igraju u svojim klubovima, ali su pokazali svoju kvalitetu i talent. Prije svega mislim na Alena Halilovića koji je ove tri utakmice zaista bio sjajan, pravi vođa. Očekujem da budemo još malo zreliji i sposobniji napraviti pravi rezultat", poželio je Gračan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider