Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Bravoooooooo!

Hrvatska U-21 nakon mini-drame do uvjerljive pobjede: Idemo na Europsko prvenstvo!

Po treći put je izabrana vrsta do 21 godine izborila nastup na europskoj smotri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je u gostima San Marino sa 4:0 u posljednjem kolu skupine kvalifikacijske skupine 1 i plasirala se na Europsko prvenstvo.

Mali Vatreni skupinu su završili s 25 bodova (osam pobjeda, jedan remi, jedan poraz) što je identičan učinak kakav ima i Grčka (u zadnjem kolu na domaćem terenu s 2:0 bolja od Bjelorusije), ali Hrvatska je pobjednik skupine zbog boljeg međusobnog omjera u dvije utakmice s Grcima.

Iako konačni rezultat i ime protivnika to ne sugeriraju, izabranici Nenada Gračana nisu imali sasvim lagan posao protiv jedne od najlošijih europskih reprezentacija.

San Marino pogodio stativu kod 0:0

U prvom poluvremenu ne samo da se San Marino uspješno branio pred napadima naših reprezentativaca već je bio i bliže pogotku, kada je u 36. minuti Jacopo Raschi pogodio okvir gola.

U toj situaciji se sreća osmjehnula hrvatskim reprezentativcima koji su u nastavak dvoboja ušli odrješiti da što prije riješe pitanje pobjednika.

A tako je nekako i bilo... U 48. minuti je Alen Halilović načeo domaćine, pet minuta kasnije pogodio je Nikola Vlašić, da bi u 61. i 68. u strijelce se upisali i braniči Filip Uremović i Petar Bosančić.

San Marino se potpuno raspao i jedina nepoznanica do kraja utakmice bila je s koliko će razlike dvoboj završiti. Ostalo je 0:4...

Ždrijeb 23.11., mogući protivnici spektakularni

Hrvatska je ovom pobjedom izravno se plasirala na U-21 Euro koji će se od 16. do 30. lipnja 2019. igrati u Italiji i San Marinu.

Ždrijeb će se održati 23. studenog u Bologni, nakon što bude odigran play-off koji će dati preostala dva sudionika.

Uz Italiju koja je kao suorganizator natjecanja automatski se kvalificirala, plasman su izborile i Španjolska, Francuska, Engleska, Srbija i Njemačka.

Dosad oba puta ispadali u skupini

Posljednji put mladi hrvatski nogometaši su sudjelovali na europskoj smotri 2004. u Njemačkoj gdje su osvojili posljednje mjesto u skupini. Bila je to generacija koju su predvodili Darijo Srna, Niko Kranjčar, Eduardo da Silva i Danijel Pranjić.

Grupu nismo prošli niti u premijernom nastupu 2000. godine u Slovačkoj gdje smo također bili posljednji u skupini. Tu momčad predvodili su Stipe Pletikosa, Igor Tudor, Tomo Šokota i Boško Balaban. Zanimljivo, u šest utakmica koje je Hrvatska odigrala na europskim U-21 prvenstvima nemamo niti jednu pobjedu uz dva remija i četiri poraza.

Nadamo se kako će Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Ivan Šunjić i društvo ipak biti bolji.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider