Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Neće se sasvim braniti

Jurčević s Azerima želi pokvariti planove Daliću: "Znam sve informacije o Vatrenima"

Nakon naših izbornika i kapetana, pred novinarima je u Maksimiru i izbornik reprezentacije Azerbajdžana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicu Hrvatska - Azerbajdžan možete pratiti ovog četvrtka u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u. Specijalna emisija s gostima kreće već od 20:15.

Nikola Jurčević, izbornik reprezentacije Azerbajdžana, na konferenciji za medije u Maksimiru najavio je utakmicu Hrvatska - Azerbajdžan, dvoboj prvog kola skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić vas je nahvalio kazavši kako bi volio da je bilo tko drugi na klupi Azerbajdžana nego vi.

"Naša motivacija i naboj su veći nego hrvatski"

"Hvala mu na komplimentima, želim mu sve najbolje. On je apsolutno veliki trener. Što se Hrvatske tiče, to je jedna od najboljih reprezentacija svijeta, a nekih igrača od Svjetskog prvenstva nema. Imaju nekih problema u obrani, vidjet ćemo kako će to funkcionirati s tri nova igrača u obrani. Moram reći da je Hrvatska reprezentacija koja obično bolje igra na velikim natjecanjima nego u kvalifikacijama gdje ponekad zna kiksati protiv tzv. manjih momčadi. Mislim da su naša motivacija i naboj u ovoj utakmici veći."

S obzirom da je Robert Prosinečki 2015. uspio izdržati 0:0 s Hrvatskom, jeste li ga kontaktirali?

"Pričao sam s njim o svemu, o reprezentaciji Azerbajdžana, o gradu Bakuu, o momčadi, ali u proteklih mjesec dana nismo razgovarali o nogometu."

"Hrvatska je veliki favorit, ali..."

Koliko ste uspjeli pripremiti vašu reprezentaciju na Hrvatsku?

"Moram reći da ja znam sve o reprezentaciji Hrvatske, baš sve informacije imamo, gledali smo dosta videa, ali najvažnije od svega je kako će moji igrači reagirati na travnjaku. Normalno je da je Hrvatska veliki favorit, ali probat ćemo učiniti nešto dobro za nas."

Hoćete li biti potpuno u defenzivnom bloku?

"Prvo, naš cilj nije da budemo stalno u nekom defenzivnom bloku iako se realno može očekivati da je Hrvatska ta koja će pokušati dominirati više-manje. Vrlo je teško svih 90 minuta se braniti i doći do pozitivnog rezultata. Mi smo ekipa koja teži i traži igru, tako da ćemo pokušati pronaći neki balans."

Azeri sanjaju drugo mjesto

Koji ciljevi su postavljeni pred vas prilikom angažmana?

"Svjesni smo svi da nismo baš u nekoj sjajnoj FIFA-inoj ljestvici i naravno da se smatra da je Hrvatska nedodirljiva u ovoj našoj skupini, ali isto tako se u Azerbajdžanu gaji neka nada da se u borbi s ovim drugim reprezentacijama nekako uključimo u borbu za drugo mjesto."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider