Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
utakmica za povijest

Gdje su Vatreni koji su srušili Meksiko? Neki su izbačeni u drugu momčad, a jedan vrijedi 30 milijuna eura

Ante Čačić je te 2017. pozvao čak desetoricu debitanata za Meksiko.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi put nakon osamostaljenja Hrvatske Vatreni su zaigrali na sjevernoameričkom kontinentu, bilo je to u ožujku 2017. godine.

HNS je dogovorio susret s Meksikom u Los Angelesu, a tadašnji izbornik Ante Čačić poštedio je najveće zvijezde i u Ameriku poveo ''pola'' HNL-a.

Hrvatska je protiv jakog sastava Meksika odigrala jako dobru utakmicu i pobijedila 2:1 golovima Frana Tudora i Duje Čopa. Svakako treba napomenuti da je Meksiko igrao u jakom sastavu:

Ochoa, L. Reyes (od 80' Gallardo), Moreno, D. Reyes (od 46' Araujo), Layun, E. Hernandez (od 54' Vela), Gutierrez (od 46' Dos Santos), Molina (od 46' Guardado), Herrera, Lozano, Peralta (od 66' J. Hernandez).

Čačić je u Los Angeles poveo 12 igrača iz HNL-a i četvoricu nogometaša koji su u to vrijeme nastupali za europske klubove.

gol expired Internet uništava Hazarda: Ova montaža je hit na društvenim mrežama divider

Bila je to reprezentacija s deset debitanata. Čačić je namjeravao na popis uvrstiti i još nekoliko iskusnijih reprezentativaca, ali su Vedran Ćorluka, Šime Vrsaljko i Andrej Kramarić otpali zbog ozljeda.

Vratari: Lovre Kalinić (Gent), Antun Marković (Slaven Belupo)

Obrambeni: Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Borna Barišić (Osijek), Jakov Filipović (Inter Zaprešić), Nikola Katić (Slaven Belupo), Denis Kolinger (Lokomotiva), Mato Miloš (Istra 1961), Zoran Nižić (Hajduk)

Vezni: Fran Tudor (Hajduk), Lovro Majer (Lokomotiva), Mile Škorić (Osijek), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Nikola Vlašić (Hajduk)

Napadači: Duje Čop (Sporting Gijon), Ivan Santini (Caen)

Gdje su danas spomenuti igrači?

Iz sastava američke turneje danas su samo trojica sigurnih putnika za Euro. To su Lovre Kalinić, Borna Barišić i Nikola Vlašić, a potencijalno i Mile Škorić.

gol expired U pet godina stigli iz treće u prvu ligu i osvojili Kup sa zaboravljenim hajdukovcem koji je zabio gol za Hrvatsku divider

Tadašnji golman Slavena Antun Marković danas igra u njemačkom niželigašu Rot-Weiß Erfurtu. Što se tiče obrambenih igrača, Tin Jedvaj više ne igra standardno u Bayeru i vjerojatno neće na Euro, a 2018. je osvojio srebro s Hrvatskom u Rusiji. Borna Barišić kandidat je za prvih 11 Hrvatske na Euru i odlično igra u Rangersima. Jakov Filipović danas se nalazi u BATE Borisovu, a Nikola Katić trenutačno je ozlijeđen, no pokazivao je odlične igre u Rangersima.

Denis Kolinger gotovo je cijelu karijeru proveo u HNL-u, a nedavno je otišao iz Lokomotive i potpisao za danski Vejle. Mato Miloš igra u Osijeku, a Zoran Nižić nakon Hajduka otišao je u rusku prvu ligu i igra za Akhmat.

Veznjaci:

Fran Tudor iz Hajduka se preselio u Poljsku, a nedavno je osvojio Kup s Rakowom iz Czestochowa i plasirao se u Europu. Lovro Majer jedan je od najboljih mladih igrača Hrvatske, a ovog ljeta mogao bi napustiti Dinamo i otići u neki veliki europski klub. Ivan Šunjić napustio je Dinamo i standardno igra za engleskog drugoligaša Birmingham, ali trenutačno je daleko od A-reprezentacije.

Nikola Vlašić danas je velika zvijezda, a prema Transfermarktu je i najskuplji s ovog popisa, vrijedi 30 milijuna eura.

Od napadača tu su bili Duje Čop i Ivan Santini. Čop je prije nekoliko dana prebačen u drugu momčad Standarda, a Santini se vratio u HNL i igra za Osijek.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider