Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Novitet na Mundijalu

FIFA olakšala Daliću posao: Ovoj promjeni vesele se izbornik i Vatreni kandidati za Svjetsko prvenstvo

Za razliku od Rusije, Dalić na Svjetsko prvenstvo u Katar može povesti tri igrača više, a za razliku od prošlog Eura, više nitko neće morati na tribine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krovna nogometna organizacija FIFA odlučila je povećati broj igrača koje će izbornici reprezentacija moći povesti sa sobom na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Na ovaj Mundijal moći će povesti trojicu reprezentativaca više u odnosu na SP u Rusiji.

Izbornik Zlatko Dalić ima slatke brige jer su mu se u zadnje vrijeme ponudili pojedini mlađi igrači, poput Martina Erlića, Josipa Šutala i Josipa Stanišića, a tu je i sjajni Luka Sučić. Ne moraju se možda tresti ni veterani kao Dejan Lovren i Domagoj Vida. Svi oni mogli bi se naći u zrakoplovu za kadar jer je FIFA povećala broj dozvoljenih putnika na 26 imena umjesto dosadašnjih 23.

Hrvatska nogometna reprezentacija Najnovija FIFA-ina ljestvica: Evo gdje se nalaze Vatreni pet mjeseci prije Svjetskog prvenstva divider

Na prošlom Euru mogli su ih imati također 26, ali su trojicu morali slati na tribine, a sad će svi igrači s popisa moći u zapisnik prije utakmica.

Povećali su broj kandidata i na proširenom popisu koji će izbornici objaviti uoči početka turnira, dosad su mogli povesti 35 nogometaša na mini-pripreme i donijeti konačnu odluku, a sad će za završni popis moći konkurirati čak 55 igrača.

Igor Bišćan i Milan Stjelja Bišćan objasnio razloge velikog pada Hrvatske U-21 u kvalifikacijama i najavio utakmicu odluke divider

Konačan popis imena izbornici će morati poslati do 13. studenog, osam dana uoči početka natjecanja.

Hrvatska će u Kataru igrati u skupini s Belgijom, Kanadom i Marokom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider