Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Bit će pravi spektakl

Engleski mediji: Hrvatska je poslala poruku Gordom Albionu

Hrvatska nogometna reprezentacija poslala je poruku Gordom Albionu pobijedivši u triler utakmici Španjolsku s 3:2 i tako ostala u igri za plasman na Final Four Lige nacija, komentirali su engleski mediji pobjedu svjetskih doprvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je pobjedom protiv Španjolske ostala u igri za prvo mjesto i ako to ponovi u nedjelju na Wembleyju osvojit će prvo mjesto, a Engleska će potonuti u niži rang natjecanja, piše Daily Mail.

Hrvatska pobjeda znači da i Engleska može do vrha ljestvice ako pobijedi reprezentaciju koja nam je ''slomila srca'' u polufinalu svjetskog prvenstva u Rusiji, navodi Daily Mail.

U opisu utakmice stoji da je Hrvatska prvi put igrala pred svojim navijačima nakon Svjetskog prvenstva, uzvrativši Španjolcima ''slatkom pobjedom'' za nedavni debakl u Elcheu kada je Furija slavila sa 6:0.

"Hrvatska je pokazala kvalitetu koju ima, ali i snagu i volju karaktera kada su izborili pobjedu u sudačkoj nadoknadi", kazao je engleski izbornik Gareth Southgate.

Southgate oduševljen pobjedom Hrvatske

Izbornik Gordog Albiona nije skrivao oduševljenje raspletom zagrebačke utakmice jer su sada i Englezi u poziciji osvojiti prvo mjesto. Za to im treba pobjeda.

"Bit će to pravi spektakl, sjajan kraj godine za reprezentaciju. Stadion će biti rasprodan i atmosfera će biti sjajna, upravo onakva kakvu želimo", dodao je Southgate.

Engleska se za Hrvatsku pripremala odigravši prijateljsku utakmicu protiv SAD-a u kojoj je slavila s 3:0. Bio je to ujedno i službeni oproštaj Waynea Rooneya od dresa nacionalne vrste. Strijelci za Englesku bili su Lingard (26), Alexander-Arnold (27) i Wilson (77), a Rooney je u igru ušao u 58. minuti umjesto Lingarda.

"Engleski klinci impresionirali su u pobjedi protiv SAD-a, a Southgate je sačuvao glavne igrače za ''supernedjelju'' i okršaj protiv Hrvatske", piše Evening Standard.

"Bila je to večer u kojoj se sjećate prošlosti, a sretni ste zbog budućnosti. Rooney se oprostio, ali klinci su pokazali da ne trebamo strahovati za budućnost. Sada Southgate i njegovi igači imaju priliku napraviti pravi skok."

Hoće li nakon Španjolske Hrvatska pobijediti i Englesku (nedjelja, 15:00)?

Ukupno glasova:

Na Otoku se nadaju da će pobjedom dobiti barem malu utjehu za šokantan poraz u polufinalu World Cupa.

"Bez obzira na to što će se dogoditi u nedjelju, bila je ovo sjajna godina, u kojoj smo postigli neke izuzetne rezultate i imali stvarno dobre izvedbe," poručio je engleski strateg.

"Imamo dva dana za prirpemu utakmice. Analizirat ćemo hrvatsku igru protiv Španjolske, ali znamo gotovo sve što treba znati o njima. Pobjeda protiv Španjolske dat će im veliko samopouzdanje i siguran sam da će uživati u dolasku na Wembley," dodao je Southgate.

BBC navodi da je Hrvatska ostvarila rezultat koji Engleskoj otvara vrata prvog mjesta u skupini i plasmana na završni turnir u iznimno jakoj i teškoj skupini.

"Tko u nedjelju pobijedi na Wembleyju, izborit će Final Four, a tako i priliku osigurati mjesto na EP-u."

Mirror se više bavio prepucavanjem Dejana Lovrena i Sergia Ramosa nego samom utakmicom Vatrenih i Furije. Englezi su prenijeli nastavak njihova verbalnog rata prenijevši Lovrenovu poruku Ramosu koju je objavio nakon utakmice.

"Aaa-ha. Tri-dva. Pa ti pričaj, majstore, na konferenciji. A sad pobijediti Englesku. Gazimo, gazimo", poručio je stoper hrvatske vrste i Liverpoola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider