Izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate prokomentirao je ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo 2020. Engleska je u skupini D s Hrvatskom, Češkom i pobjednikom doigravanja lige C Lige nacija.

„Nikad nisam siguran je li ždrijeb dobar, pa nisam ni sada. Već smo igrali s oba suparnika, dobro se poznajemo. Za nas je uvijek nešto specijalno istrčati na Wembley“, kazao je Soutgate.

„Znamo kvalitetu hrvatske momčadi, posebice njezina veznog reda. To je top-razina. Postoji osam do deset reprezentacija koje mogu osvojiti Euro. Među njima su male razlike.“

Ako bude prva u skupini, Engleska bi u osmini finala u Dublinu mogla igrati protiv drugoplasirane momčadi skupine F, a to mogu biti Njemačka, Francuska ili Portugal.

Portugalski izbornik Fernando Santos ističe:

„U našoj skupini su tri reprezentacije koje su osvajale posljednja tri velika turnira. To dovoljno govori koliko je skupina jaka. Njemačka i Francuska su među glavnim favoritima turnira, a i Portugal je jedan od kandidata. Moramo vjerovati u našu snagu.“

Southgate odbacuje kalkulacije koje govore da je u skupini D bolje biti drugi nego prvi.

„Ako želite imati kontrolu na svojom sudbinom, morate pobjeđivati. Mi ćemo nastojati pobijediti svakoga“, zaključio je engleski izbornik.

Anketa

Jeste li zadovoljni grupom na Euru?

  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete