Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Još je maloljetan

Francuzi protiv Hrvatske svijetu predstavili novo čudo od djeteta: Zapamtite ovo ime

U reprizi finala Svjetskog prvenstva priliku je u drugom poluvremenu dobio jedan mladić koji će biti velika zvijezda.

U 63. minuti utakmice Francuska - Hrvatska izbornik Tricolora Didier Deschamps odlučio je napraviti prvu izmjenu u svojoj momčadi.

Igru je napustio N'Golo Kante, a zamijenio ga je Eduardo Camavinga, mladić koji je još uvijek maloljetan.

Camavinga je novo francusko čudo od djeteta, rođen je 10. studenog 2002. godine, a protiv Vatrenih je upisao debitantski nastup za A-reprezentaciju Francuske. Time je sa 17 godina, devet mjeseci i 29 dana postao treći najmlađi debitant u njihovoj povijesti, a najmlađi koji je u proteklih 100 godina zaigrao za reprezentaciju.

gol expired Francuzi slave hrvatskog "krvnika": Ugasio Vatrene i izjednačio se sa Zidaneom divider

Riječ je o defenzivnom veznjaku plemenita kova, igraču koji gradi igru svoje momčadi. Svojim partijama za Rennes oduševljavao je u prošloj sezoni, mnogi koji su ga prvi put vidjeli kako igra pitali su se je li moguće da jedan klinac koji je još uvijek maloljetan pruža tako zrele partije.

Bio je Camavinga važan kotačić u Rennesovu osvajanju trećeg mjesta i plasmana u Ligu prvaka za ovu sezonu, ali veliko je pitanje hoće li u tom klubu zbilja i dočekati početak grupne faze najprestižnijeg klupskog natjecanja.

Naime, Camavinga je već odavno na radu mnogih većih i bogatijih klubova od Rennesa. Real Madrid, Barcelona, Manchester United i mnogi drugi spominjali su se kao zainteresirani kupci, a nekako se kao prvi favorit za njegovo dovođenje isprofilirao Kraljevski klub, čiji trener Zinedine Zidane obožava Camavingu i svim silama htio bi ga dovesti na Santiago Bernabeu.

gol expired Francuski mediji nakon nove pobjede protiv Hrvatske: "Reprizirali finale SP-a. Hrvati će misliti da su ukleti" divider

Transfermarkt procjenjuje Camavinginu tržišnu vrijednost na 37,5 milijuna eura, ali nesumnjivo je kako će ta brojka s vremenom (i njegovim očekivanim dobrim igrama) još više rasti.

Jedno je sigurno - ovaj mladić neobične životne priče (rođen u Angoli, roditelji su mu iz Konga, s dvije se godine doselio u Francusku) nova je velika zvijezda Tricolora.

Kako ste doživjeli start Vatrenih u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

Dalićeve izjave nakon poraza od Francuske

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider