Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Možda još netko?

Dalić za Dnevnik Nove TV najavio pozive mladima: Četvorica asova na radaru

Reporter Nove TV Saša Lugonjić razgovarao je s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Zlatko Dalić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u akciju će ponovno sredinom studenog kada ju čekaju dva ogleda u sklopu Lige nacija - Španjolska na Maksimiru i Engleska na Wembleyju.

Izbornik Zlatko Dalić će početkom idućeg mjeseca objaviti popis za tu reprezentativnu akciju, a za očekivati je da će Vatrenima priključiti i neki od (glavnih) igrača U-21 reprezentacije koja je osigurala odlazak na Europsko prvenstvo.

"Ja stalno govorim da imamo dobrih mladih igrača, potencijala, i da su neki od njih u fokusu. Na njima je da nastave igrati dobro u svojim klubovima i da potvrde tu svoju formu i dobit će prigodu u A reprezentaciji. Ono kad ja govorim o tome da trebamo novu energiju i snagu, onda govorim o tim mladim igračima."

Za očekivati je da će tu prvenstveno biti Vlašić i Brekalo, a spominju se i Sosa i Ćaleta-Car koji je već bio s vama na Svjetskom prvenstvu?

"Pa dobro, tu su i drugi igrači. Ja neću puno govoriti o imenima, vidjet ćemo kakva će situacija biti u njihovim klubovima za par tjedana. Oni nama trebaju, oni će nama značiti jednu novu energiju i snagu."

Neki će otpasti

Najavili ste da će za utakmice sa Španjolskom i Engleskom biti pozvano 20 igrača plus tri vratara što znači da će biti manji broj pozivnica nego sada. Logično je da, ako dođu neki iz mlade reprezentacije, da sad neće biti mjesta za neke koji su bili s vama u rujnu i listopadu?

"Imali smo mi utakmice s Portugalom i Jordanom gdje smo mogli napraviti puno zamjena, ali sad dolaze dvije utakmice u tri dana u kojima mi moramo baciti fokus na kvalitetu, samo na one igrače koji će igrati i zato nećemo taj popis više širiti jer nema više prijateljskih utakmica. Ne mogu sad pričati o popisu ni o imenima, imaju još dva tjedna. Forma se digla, ali još to nije ono što mi trebamo. Trebat ćemo biti zaista sjajni da bismo pobijedili te dvije utakmice i bili prvi u grupi sad kad nam se otvorila situacija. Trebat će puno, puno bolje nego što je bilo do sada."

Vrsaljko će biti spreman

Što se tiče Vrsaljka, imate li informaciju hoće li ići na operaciju ili će se liječiti ovim drugim putem?

"Šime je dobro, međutim imao je jednu stanku, pa je igrao utakmicu, pa je onda bolje da ga odmorimo. Nije to bilo ništa kritično sad za Englesku, samo treba malo odmora i preventive. Nadam se da će biti u akciji za Španjolsku i Englesku, on nam treba, ali mi ga moramo sačuvati, dao je sve od sebe na Svjetskom prvenstvu, i više od svog maksimuma. Moramo voditi brigu o igračima, ne možemo ih stalno forsirati da igraju ako oni nisu u optimalnoj formi", zaključio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider