Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
izbornik za Dnevnik Nove TV

Dalić optimist unatoč izostanku Rakitića: "Stalno su neki problemi vezani uz nas, ali..."

Izbornik Zlato Dalić za Dnevnik Nove TV progovorio je o aktualnom stanju u reprezentaciji.

Zlatko Dalić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Nogometna vijest dana izostanak je Ivana Rakitića s reprezentativne akcije. Hrvatski dokapetan propustit će utakmicu Hrvatska – Wales, koju možete gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u.

''Razgovarali smo i donijeli zajedničku odluku da je najbolje da preskoči ovu akciju. U zadnje vrijeme ima problem s mišićem, osjetio je to opet u finalu Kupa i sigurno ne bi bio spreman za Wales. Nema potrebe nešto siliti, on nije spreman", rekao je Zlatko Dalić za Dnevnik Nove TV.

Ako postoji išta pozitivno oko te situacije, to je da u vezi postoji ekstremna kvaliteta za pronalazak Rakitićeve zamjene.

gol expired Dalić otkrio lošu vijest za Vatrene: ''Rakitića nema za cijelu akciju, a vidjet ćemo što je s ostalima'' divider

"Rekli smo nećemo kukati, koga nema bez njega moramo, vjerujem u igrače koji će ga zamijeniti, da će biti pravi,imamo širok izbor igrača. Nećemo sad puno o tome, znam da će biti teško, ali mi to možemo."

Ozljede su pogotovo načele ubranu, pripremate li neku novost, možda formaciju s trojicom u zadnjem redu?

"Imamo osam dana vremena da stvorimo dobru atmosferu i odradimo par dobrih treninga. Problema imamo, nema Lovrena i Kovačića koji se priključuju kasnije. Stalno su neki problemi vezani uz nas, ali što je tu je, imamo sedam dana da složimo ekipu i napravimo najbolje što možemo.“

Unatoč svemu, mislite samo na pobjedu?

"Nisam nikad bio negativan i pesimist. Nemamo puno izbora što se tiče rezultata. Hvala svima u Slavoniji i ostatku Hrvatske što su kupili karte i napunili stadion, očekujemo snažnu podršku."

Što znači ovo gostovanje u kontekstu odnosa Saveza i nogometne Dalmacije?

"Veselimo se toj utakmici, Omiš slavi 100 godina, mi smo njihovu želju ispunili, napravit ćemo praznik nogometa, odigrati dobru utakmicu i pripremiti se za dalje."

Je li to korak prema službenoj utakmici reprezentacije u Splitu?

"Ne odlučujem o tome, ja sam rekao već davno da Hrvatska želi igrati u Splitu, to želi cijela Dalmacija i Herecegovina, a na nekom drugom je da donese odluku.''

Novi šok za Dalića i Vatrene: Čak ni superzvijezde ne treba moliti da igraju za Hrvatsku Ivan Rakitić (Foto: AFP) Zlatko Dalić i Ivan Rakitić (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL) Ivan Rakitić i Mo Salah (Foto: AFP) +4 Ivan Rakitić i Lionel Messi (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider