Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
kakva će biti postava?

Veliki problemi za Dalića, je li se ovo ikad dogodilo? Izbornik će morati eksperimentirati

Zlatko Dalić će imati pune ruke posla uoči prve utakmice kvalifikacija za Euro 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako sastaviti obranu za utakmicu Hrvatska - Azerbajdžan, pitanje je koje najviše muči Zlatka Dalića uoči okupljanja Vatrenih u ponedjeljak. Na poduži popis ozlijeđenih posljednji se upisao Tin Jedvaj, pa je izbornik aktivirao pretpoziv Karlu Bartolecu.

"Ovoliki broj igrača da nedostaje, pogotovo iz prve postave - doista se ne sjećam kada se to zadnji put dogodilo", kaže kolumnist portala GOL.hr Ivica Medo.

Kada to kaže kolumnist koji reprezentaciju prati posljednjih 20-ak godina, jasno je da će Dalić itekako morati rotirati - pogotovo u zadnjoj liniji.

Zbog teških ozljeda još dugo neće biti Vrsaljka i Pivarića, Strinić je zbog srčanih tegoba mjesecima bio stroja i još nije zaigrao za Milan, a uz friško ozljeđenog Jedvaja, otvaranje kvalifikacija za Euro 2020. s Azerima zbog kartona će propustiti i Dejan Lovren. Tako bi na desnom beku priliku mogao dobiti Josip Brekalo - inače po vokaciji krilo.

Slavlje Hrvatske (Foto: AFP) Hrvatska se mučila, ali ipak zasluženo pobjedom krenula u kvalifikacije za EURO 2020. divider

Linija koja bi teško više ikad zaigrala skupa

"Donosi sigurno probojnost i ofenzivnost, centaršut, okomitost prema golu. On donosi u tom ofenzivnom dijelu jako puno, a u defanzivnom naravno - da se igra protiv nekog jačeg, to ne bi moglo ići."

Tako bi posljednju liniju mogla činiti četvorka koja će teško ikada više zaigrati skupa - Barišić, Vida, Ćaleta - Car i Brekalo. Na golu bi unatoč zabrinjavajućem gubitku statusa prvog vratara u Aston Villi i dalje trebao biti Lovre Kalinić. Lakše probleme s ozljedama prebrodili su Brozović, Rebić i Perišić pa bi barem ofenzivni dio Vatrenih trebao biti u najjačem sastavu.

A baš forma ključnog trojca zaduženog za kreaciju i golove može najviše radovati izbornik Dalića uoči početka kvalifikacija, smatra Medo.

"To je Kramarić - po svim pokazateljima je u velikoj formi golgeterskoj, što je najvažnije i što Hrvatskoj dosta nedostaje. Mislim da je Rakitić konstanto u visokoj formi, odlično igra i što je možda najvažnije - Luka se vraća. Nije on još u top formi onoj sa Svjetskog prvenstva i iz prošle sezone, ali igra osjetno bolje nego jesenas."

Otvaranje kvalifikacija protiv Azerbajdžana kojeg vodi Nikola Jurčević na rasporedu je u četvrtak, a tri dana kasnije Vatreni gostuju u Mađarskoj. Izravne prijenose ovih dvoboja pratite na Novoj TV i GOL.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider