Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
izbornik iznenađen

Dalić najavio promjene u sastavu i taktici te demantirao priče o novoj utakmici na Poljudu

Zlatko Dalić obratio se medijima dan nakon velike pobjede protiv Mađarske u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je presretan nakon uvjerljivog slavlja Hrvatske protiv Mađarske. Dalić je bio jedan od najgorljivijih zagovornika povratka reprezentacije u Split i želja mu se sinoć ispunila.

Sve je u Splitu bilo idealno za izbornika, od rezultata i ambijenta do uspješnog povratka Ivana Rakitića. Dan nakon utakmice obratio se medijima na konferenciji za medije.

"Bila je sjajna utakmica i sjajna atmosfera. Sve baš kako treba. Mogli smo čak i malo skinuti nogu s gasa, odmoriti neke igrače.''

Pogledajte sažetke pobjede protiv Mađarske

U nedjelju već Hrvatsku čeka Wales, a pobjeda nas vodi na Euro u svim mogućim kalkulacijama.

''Nedostajat će nam Brozović zbog kartona, njegovi pretrčani kilometri i agresivnost će nam faliti, ali Jerkan analizira Wales i naći ćemo rješenje. Oni su jako opasni iz kontre i polukontre i sigurno će ići s najvećim mogućim motivom. Čeka nas težak posao u Cardiffu.''

''Bilo bi lijepo da pobijedimo i idemo na Euro. Hrvatska nema pravo u nijednu utakmicu ulaziti s kalkulacijama. Imamo kvalitetu i sposobnost ići po pobjedu. Ja ne mogu ekipi reći 'idemo po bod'. Idemo na tri boda i pokušati riješiti situaciju. Nama je cilj Europsko prvenstvo'', rekao je Dalić.

Demantirao medijske navode o brzom povratku na Polljud

Izbornik je demantirao pisanja nekih medija koji su prenijeli navodni razgovor iz svlačionice nakon utakmice po kojem su on i igrači odlučili da i sljedeću utakmicu igraju u Splitu. Poznato je da Hrvatska sljedeću domaću utakmicu igra u Rijeci u studenom protiv Slovačke. Nije moguće mijenjati domaćinstvo u tako kratkom roku.

''Ja sam mislio da ćemo doći čim bude prva prigoda. Tko se ne bi želio vratiti u ovakav ambijent, Split je bio nepravedno zapostavljen. Rekao sam da ću se truditi dok sam ja izbornik da opet dođemo.''

''Nismo komentirali da ćemo se vratiti na Poljud već protiv Slovačke kako su neki prenijeli. Ne znam odakle im to?", rekao je iznenađeno Dalić.

"Ma iz kakve svlačionice. Nije to tako bilo.''

''Tražimo idealne uvjete za utakmice koje odlučuju, a navijači u Splitu su bili takvi."

A što na čeka u Walesu....

"U Walesu nas čeka kiša i loše vrijeme. Neće biti lako fizički izdržati. Nije baš humano tako cijediti igrače, koji se nakon toga vrate u klub i odmah ih tamo nagaze. Nadam se da se nismo baš toliko jučer potrošili, da ćemo biti svježi. Pokušat ćemo razgovarat s njima da vidimo tko je u najboljem stanju."

Najavio promjene u sastavu, ali i taktici

Vraća li se Badelj i tko bi mogao zaigrati u Walesu?

"Neću potezati za Badeljom koji je idealna zamjena za Brozovića. Došao je s ozljedom, ali nije spreman. Bit će promjena u prvih 11. Nećemo puno, ali nešto hoćemo. Dva-tri igrača. Prilagodit ćemo stil igre. Njima treba više prostora za igru, a mi ćemo im taj pokušaj nastojati skratiti. Oni moraju napadati, srljati, a mi ćemo čekati u bloku."

Još se jednom osvrnuo na atmosferu na Poljudu.

"Imali smo osjećaj kao da je koncert na Poljudu. Nisam ovo očekivao. Sjeo sam na klupu i uživao. Igrači su bili puno impresionirani atmosferom. Oni su pjevali zajedno s publikom. I ja sam sebe ulovio kako pjevam. Da je bio jači protivnik vjerujem da također ne bi bilo problema u takvoj atmosferi."

Objasnio je opet i kako je prelomio dlieme oko prvih 11 protiv Mađara.

"Odlučio sam se za Rebića i Rakitića jer sam se vodio mišlju da će, ako će nam trebati, veći impuls klupe dati Brekalo i Vlašić. Svaki put kad smo njih dvojicu stavili u igru mi bismo okretali utakmicu. Tako je bilo i protiv Španjolske u Zagrebu, ali i Engleske. Ovo je reprezentacija, nije klub. Moram čuvati hijerarhiju."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider