Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Problem je naša obrana"

Dalić na Cipru nahvalio domaćine: "Pobijedili su Sloveniju, remizirali sa Slovačkom, bit će teško"

Hrvatska je gost Cipra u sedmom kolu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po dolasku na Cipar izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije na kojoj je najavio utakmicu Cipar - Hrvatska koju ovog petka možete gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u.

"Utakmica će biti teška, ne smijemo se opustiti jer znamo kako je neugodno bilo u Rijeci kad smo pobijedili Cipar s 1:0. Oni su pobijedili Sloveniju, izvukli bod u Slovačkoj i moramo biti spremni", započeo je Dalić kojeg veseli činjenica da će na raspolaganju imati kompletnu veznu liniju.

"Imat ćemo trojicu igrača koji mogu dati taj ključni, zadnji pas - Modrića, Kovačića i Brozovića. Također, nadam se da će Perišić nastaviti u onoj formi u kojoj igra u Interu. Svi igrači su u formi i spremni, nadam se, za odigrati pravu utakmicu."

Malu glavobolju Daliću zadaju brojni problemi u obrani.

"To što nam obrana nije standardna će biti problem jer ćemo morati biti pažljivi i oprezni, ali ja vjerujem u naše mlade igrače."

Svjestan je Dalić kako golemu važnost imaju tri boda u utakmici s Cipranima.

"Sad je borba za Katar i bitan će biti svaki bod. U ovom dvoboju ćemo imati veći posjed lopte i moramo biti mirni, da kroz tu mirnoću dođemo do prilika za golove. Ono što je najvažnije je da sve držimo u svojim rukama i igrači su toga svjesni. Uvijek je u kvalifikacijama bilo određenih problema, ali sad bi se moglo dogoditi da ta posljednja utakmica bude nešto opuštenija."

U toj posljednjoj utakmici kvalifikacija Hrvatska će u nedjelju 14. studenog na Poljudu dočekati Rusiju s kojom je trenutno izjednačena na vrhu skupine H.

Ćaleta-Car: Analizirali smo Cipar, imali smo nekoliko sastanaka

Na konferenciji za novinare sudjelovao je i Duje Ćaleta-Car.

"Ja sam spreman, posljednje dvije utakmice su mi poslužile da uđem u kakvu takvu natjecateljsku formu. Radim, treniram i što se tiče mene ne bi trebalo biti problema. "Znamo pa što smo došli, to su tri boda, svaka pobjeda nas približava cilju", kazao je Ćaleta-Car dodavši: "Očekujem tešku utakmicu, znamo kako je bilo u Rijeci kad smo se mučili."

Cipar je u prvih šest susreta osvojio četiri boda i nalazi se na začelju skupine.

"Analizirali smo Cipar, imali smo nekoliko sastanaka, a imat ćemo i završni. Radi se o kompaktnoj momčadi, znamo da nije ekipa za baciti te da će dati sve od sebe."

Ćaleta-Car je istaknuo kako će Vatreni u ovom mini ciklusu imati dvije utakmice, te više vremena za uigravanje.

"Svaka je utakmica teška na svoj način. Nikad ne znate što se može dogoditi, nadam se da će naši navijači vidjeti dobru utakmicu i tri boda", istaknuo je.

Osim utakmice Cipar - Hrvatska, u petak su na rasporedu još dva ogleda iz naše skupine. Rusija će u kazanu dočekati Slovačku, dok Slovenija gostuje na Malti.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider